EURO 2024

Ha nyerünk, kint vagyunk az Eb-n - ezt várjuk a litván-magyartól

Hozzuk a kötelezőt Litvániában? Lássuk, mit várnak szerkesztőink a keddi Eb-selejtezőtől!

Tomihmv

Ha nyerünk kedden Litvániában, akkor biztosan kijutunk az Eb-re, sőt, ha a szerb-montenegrói meccs úgy alakul, akkor egycsapásra a csoportot is behúzhatjuk két körrel a vége előtt!

Milyen fura, ugyanakkor milyen jó ezt leírni, az utóbbi évtizedekben ilyenkor ugyanis mindig kőkeményen ment a számolgatás, hogy hogyan tudjuk elérni a kontinensviadalt vagy éppen a világbajnokságot.

Egy sikerre vagyunk tehát ettől, amelyet most meg is szerezhetünk, és szerintem meg is szerzünk, még akkor is ha a litvánok is jól hangoltak a keddi ütközetre (2-0-ra nyertek Bulgáriában).

Háromesélyben viszont nem fizetnek sokat a mieinkre, a hendikepezést elengedném, így a "V" mellé odateszem a több, mint 2,5 gól születik opciót. Amelyről azt gondolom, hogy bőven benne van a pakliban, így ezt a fogadáskészítős tippet játszom meg a találkozóra, bő kétszeres szorzón.

Tipp: Magyarország nyer és a gólok száma 2,5 felett @2.03

Cipolla

Megvan A MECCS, ezzel pedig a magyar válogatott reálisan nézve kijutott az Eb-re. Az utolsó lépést Litvániában lehet megtenni, de ha nem sikerül, még két találkozón be lehet biztosítani ezt a későbbiekben is.

Azonban igazán nehéz lesz kedden a legfontosabb összecsapás, a 65 ezres hazai publikum valamint a fieszta után idegenben felpörögni, ahol egy kis stadionban, kellemetlen időjárás mellett kell majd pályára lépni.

Látom a magyar csapatban a győzelmet, de a selejtezősorozatban eddig minden labda úgy pattant, ahogy nekünk jó volt, egyszer ez a sorozat is meg fog szakadni. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy Litvániánál jobbak vagyunk, de én szoros meccsre számítok. +2-es ázsiai hendikepen nekem a litván siker biztonsági tippnek tűnik, hiszen csak három vagy többgólos magyar siker esetén lenne vesztes a tipp, amit nem látok ebben a 90 percben.

Tipp: Ázsiai hendikep: Litvánia +2 @1.53

gb1

Őszintén szólva azt a legmerészebb álmainkban sem gondolhattuk, hogy öt selejtező mérkőzés után 13 ponttal állunk majd a csoport élén úgy, hogy Szerbiát oda-vissza verjük. Ez a kellemes meglepetés jól mutatja, milyen fejlődésen ment át az utóbbi években a magyar válogatott. Hol vannak már azok az idők, amikor a gyengébb ellenfelek ellen is aggódni kellett, bár a bukik talán már kicsit túlzásba is estek, hiszen a keddi meccsen mindössze 1.30 körül fizetnek sikerünkre.

Mondjuk például a belgrádi diadal után miért is adnának sokkal többet, ráadásul ez lehet zsinórban a negyedik győzelmünk, amihez extra motivációt adhat, hogy a lényegi kérdéseket le is zárhatnánk vele. Azt is tegyük hozzá, hogy a litvánok kilenc hazai meccs óta, közel két éve nyeretlenek, tehát ahogy Dibusz fogalmazott, a másik lábunkkal is be kell lépni azon a bizonyos ajtón. Az önbizalommal biztos nem lesz gond én pedig arra számítok, hogy már az első félidőben megszerezzük a vezetést. Amennyiben az első fél órában vágjuk be az első gólt, 2.15-szörös pénzt nyerhetünk, én viszont kisebb rizikót vállalva az alábbi tippet húzom be.

Tipp: Magyarország első gólja a 45. percig - igen @1.52

 

varin

Vicces, de ezen a meccsen kvázi több tét van a litvánok számára, mint a mieinknek - legalábbis a balti csapat nagyon küzd, hogy elkerülje a csoport utolsó helyét, a mieink meg gyakorlatilag már ott vannak az Eb-n. Jár is a kalapemelés egyébként a hazaiaknak, hiszen a hullagyenge bolgárok ellen szerezni 4 pont még akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha tudjuk, hol áll jelenleg a csoport utolsó helyezettjének futballja.

Fáradt, meggyötört, de lelkes és ünneplő magyar csapatot várok, ahol több cserejátékos is szóhoz juthat, hiszen voltak, akik már alig-alig tudtak levegőt venni a szombati meccs végén, ráadásul Kalmár Zsolt például eltiltott lesz.

A litvánok Budapesten is jó kis meccset játszottak, nem tartok attól, hogy otthon beállnak majd védekezni. A saját szintjükön kifejezetten sikeres selejtezősorozatot zárnak, amelyet aligha defenzív futballal akarnak majd megünnepelni otthon. Nyilván a magyar válogatott sokkal erősebb, de szerintem meglesz a lehetősége a balti csapatnak is a gólszerzésre, amelyet ki is használ.

Tipp: Litvánia 0.5 gól felett @2.45

 

 

mr. blonde

Bár papíron sima meccs elé nézünk, azért könnyű 90 percet ma már nehéz találni egy selejtezőben. Litvánia az előző körben Bulgáriát 2-0-ra le tudta győzni, ráadásul idegenben, ami még akkor is nagy szó, ha a bolgár válogatott elég nagy mélyponton van. 

A litvánokat idehaza 2-0-ra vertük, végig kézben tartva a meccset. Valami hasonló forgatókönyvet most is el tudok képzelni, félidőnként 1-1 góllal tudunk jobbak lenni. A védelemből Willi Orban fejjátéka hiányozhat, hiszen a baltiak sok beíveléssel próbálkoznak, így nem kizárt, hogy egyszer fel tudják törni a védelmünket. 

Szerintem egy okos játékkal, éppen annyit kiadva magunkból, mint amennyit kell, 1 vagy 2 gólos sikert aratunk majd Kaunasban. Meglepődtem mikor megláttam az oddsot, hiszen ez a duplázó szorzó nálam kifejezetten baráti. 

Tipp: Magyarország 1 vagy 2 góllal nyer @1.96