Tenisz

Már az első meccsén bajba kerül a friss sanghaji bajnok?

Ugyan csak szerdán kell pályára lépnie Tokióban Hubert Hurkacznak, de így sem vár rá könnyű kezdés a kínai ellen.

Óriási csatában Hubert Hurkacz nyerte a sanghaji tornát és ezzel megszerezte pályafutása második Masters-címét, a világranglistán pedig ismét feljött a top 10 nyakára. Kellett már ez a siker a lengyelnek, mert ebben a szezonban kevés kiemelkedő eredménye volt.

A korábbi években a sanghaji bajnokok általában jöttek vissza Európába, Hurkacz viszont bevállalja még a tokiói küzdelmeket is, majd jövő héten Bázelben, utána pedig Párizsban lép pályára. Elég sűrű versenynaptár így az év végre, de muszáj kaparnia, mert ezzel az 1000-es tornagyőzelemmel bejelentkezett a világbajnokságra. Ugyan van még 335 pont lemaradása Holger Runével szemben, de a dán formáját elnézve a lengyel erős motivációt érezhet, hogy sikerül ledolgoznia a hátrányát. Persze vannak ott még köztük mások is, például Casper Ruud és Taylor Fritz ugyancsak Tokióban lép pályára és próbál közeledni Runéhez.

Izgalmas kis torna elé nézünk tehát, amelyen Hurkacznak azért nem lesz egyszerű dolga előrejutnia. Rögtön az első meccsén megkapta azt a Zhizhen Zhangot, akivel a múlt héten Sanghajban öldöklő csatát vívott. A kínai közönség előtt Zhang majdnem meglepte a lengyelt, csak döntő szett tie-breakben maradt alul.

Hurkacznak egyébként ezt követően is akadtak necces meccsei, emlékezhetünk, hogy Marozsán Fábián ellen szetthátrányból jött vissza, míg a döntőben Andrey Rublev ellen meccslabdát hárítva nyert.

Az önbizalom és a motiváció adott a lengyelnél, de egy Masters-cím után néhány nappal nehéz lesz felpörögni a következő meccsre és Zhang megmutatta, hogy képes felvenni a kesztyűt. Hurkaczra idén nagyon jellemzőek a szoros meccsek, 33-szor (!) kényszerült döntő játszmára, amelyből igaz, hogy 22-t megnyert, de akkor is nagyon durva, hogy minden második nekifutásra döntő szettet kell játszania. A kínai revansra készül, ami ha nem is jön össze, de ismét megizzaszthatja Hurkaczot.


✅ Tipp #1: Játékok száma 23 felett @1.833

✅ Tipp #2: Szettek száma 2.5 felett @2.33

 

Fogadási határidő: október 18. 10:00