EURO 2024

Kikaparja magának a gesztenyét Montenegró vagy a Szerbek jönnek velünk az Eb-re?

Ez a legnagyobb kérdése a keddi Szerbia-Montenegró rangadónak a G-csoportban.

Kedden a mieink csoportjában a litván-magyaron kívül egy balkáni rangadót is rendeznek, amely az Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából óriási téttel bír, nevezetesen a Szerbia-Montenegró csatát. A fogadóirodák szerint országos egyes a találkozó, ugyanis a "H" kimenetelt átlagosan mindössze 1.35-szörös szorzón mérik...

Csapathírek

A szerbek nem hangoltak jól a találkozóra, a magyarok ellen második vereségüket is elszenvedték, ezúttal Budapesten kaptak ki 2-1-re. Így a listavezető mieinktől három pontra vannak, ráadásul eggyel több mérkőzést vívtak meg.

Igazából már nem is Marco Rossi válogatottjával kell foglalkozniuk, meg az első pozícióval, hanem a második helyért kell kaparniuk, amelyért éppen soros ellenfelükkel csatáznak. A montenegróiak ugyanis a harmadik helyen tanyáznak, kétpontos lemaradással követik északi szomszédjukat a tabellán, ugyanakkor eggyel kevesebb meccset vívtak meg eddig.

Ecsetelnünk sem kell tehát, hogy mekkora téttel bír a találkozó, a hazaiaknak mindenáron győzniük kell, ha a saját kezükben akarják tartani sorsukat, a vendégeknek viszont az iksz sem lenne rossz, feltéve, ha az utolsó kanyarban, a vélhetően addig már Eb-résztvevő Magyarország otthonában nyerni tudnak.

A montenegróiak a hétvégén szabadnaposak voltak, így edzőmeccsel hangoltak a keddi találkozóra, amit még csütörtökön játszottak, amikor is Libanont fogadták, s győzték le 3-2-re. Arról a meccsről Miodrag Radulovics együtteséből Gyurgyevics, Boljevics, Szavicsevics, Hakszabanovics, Szcsekics és Vesovics is hiányzott, igaz, többen már a bolgárok elleni, szeptemberi Eb-selejtezőt is kihagyták.

A szerbeknél Dragan Sztojkovics olyan játékosokra sem számíthatott a mieink ellen, mint Jovics, Vlahovics, Lazovics, Grujics vagy Racsics, avagy náluk több fontosabb játékos is kimarad, s ne felejtsük el, hogy vereségből érkeznek a találkozóra.

Mire érdemes fogadni?

A felek odavágóját a szerbek 2-0-ra nyerték meg Podgoricában, egy jó hajrának köszönhetően, hiszen Vlahovics úgy tudott duplázni, hogy az első találatát a 78. percben szerezte meg. Sárga lap mindössze három volt (Turpin vezette azt a meccset), szabálytalanság viszont 29.

Utóbbival kapcsolatosan ezúttal is valami hasonló várható, aligha kisasszonyfutball lesz majd Belgrádban, pláne, hogy ekkora a tét, valamint ugye igen komoly presztízsről is beszélünk. Így első körben a szabálytalanságokat illetően a 27-es (ázsiai) határon overbe megyünk.

E mellett pedig (a gólokra és a kimenetelre való fogadásokat minden irányban és mindenhogy elengednénk, szerintünk bármi benne van a pakliban) megreszkírozzuk, hogy több, mint 5 sárga lap (ázsiai line) születik ezen a vélhetően feszült és szoros meccsen. Még úgy is legalább 6 sárgát várunk, hogy a sípot Marciniak fújja, bár a finn-dán hasonló kaliber rangadón legutóbb 7 ilyen színű lapot pörgetett ki, legutóbbi tétmeccsén pedig, ami szintén egy komoly derbi volt (Legia-Rakow), 12 sárgáig meg sem állt...


✅ Tipp #1: Sárga lapok száma 5 felett (ázsiai határ) @1.77
 

✅ Tipp #2: Szabálytalanságok száma 27 felett (ázsiai határ) @1.75

Fogadási határidő: október 17. 20:45