EURO 2024

Ennyit nyerhettél San Marino és Litvánia bravúrjával

Több esetben is örülhettek a nagy oddsot megfogadó játékosok, hiába nem is nyert a csapatuk.

Véget ért a 2024-es Eb-selejtezők újabb etapja, már csak két forduló van hátra novemberben, és kiderül, kik jutnak ki egyenes ágon az Eb-re. A rendező Németország mellett a spanyolok, a skótok, a franciák, az angolok, a törökök, a belgák, az osztrákok és a portugálok már örülhetnek, de több csoportban már nincs lényegi kérdés. Most azonban tekintsünk kicsit vissza az előző két meccsnapra, hiszen voltak igencsak meglepő eredmények.

Fotó: MTI

Törökország például a korábbi vb-döntős horvát válogatottat győzte le, amely azt jelenti, hogy Modricék az utolsó fordulókban azért játszanak, hogy elkerüljék a pótselejtezőt, sorsuk pedig nem a saját kezükben van. Az idegenbeli török siker közel 6-szoros pénzt fizetett.

A mostani két forduló nagy nyertese egyértelműen Litvánia, amely 4 pontot is begyűjtött - sőt, a fogadók számára kvázi 6-ot. Előbb 7-szeres oddsért verte Bulgáriát idegenben, eldöntve ezzel a csoport utolsó helyét, majd Magyarország ellen játszott egy igen tisztességes 2-2-t.

A remi ugyan csak 5 körüli oddson volt fogadható, ám a korai kifizetés miatt akadt olyan buki, amely kifizette a balti állam 10-szeres szorzóját is 2-0-nál.

A futballhét legnagyobb oddsát Svájc és Fehéroroszország szállította, itt a döntetlen 9.88-as átlagszorzón volt megjátszható, de ezért is nagyon meg kellett izzadniuk a helvéteknek, hiszen a 89. percben még 1-3-at mutatott az eredményjelző. A korai kifizetésnek hála a fehéroroszokat megjátszók itt akár 25-szörös(!) pénzt is nyerhettek.

Kedden a kazahok egy 7-szeres szorzójú bombameglepetéssel ütötték ki a finneket az Eb-ről, de igazán nagyot a San Marino-Dánia meccs robbantotta. Bár a skandinávok hozták a kötelezőt, a 2-1-es siker minden, csak nem büszkeség számára.

Az esélyekről mindent elmond, hogy az egál hendikep 4.5 volt, míg a hazaiak egyetlen találata is közel 6-szoros oddson volt fogadható. A miniállam egyébként Dániát akár csak megközelítő együttes ellen 2021 szeptemberében szerzett gólt, akkor Lengyelországgal játszott egy 1-7-et, míg 2016-ban Norvégiának, 2013-ban pedig szintén a lengyeleknek talált be tétmeccsen, a nívósabb ellenfelek közül.

Arra, hogy az 1-2-es végeredmény milyen hihetetlen, remek bizonyíték, hogy a bukik erre a pontos eredményre 40-50-szeres pénzt sem sajnáltak kifizetni.