Női kosárlabda

2.13-as szorzót néztünk ki szerda estére

A múlt héthez hasonlóan ismét az UNI Győr Euroliga meccsére fogadunk.

A női Euroliga csoportmeccseinek harmadik körét játsszák a héten, a két magyar gárda pedig eddig ellentétes utat jár be. Míg a DVTK két sikerrel kezdett, addig az UNI Győr két vereséggel, ráadásul a kisalföldiekre újabb kőkemény meccs vár, a Prága ugyanis tavaly a Final Fourig jutott.

Fotó: gyorikosar.hu

A Győr egyértelműen az Euroliga mezőny gyengébb csapatai közé tartozik, hiába lesz összesen 14 meccse a magyar csapatnak a csoportkörben, 1-2 győzelemnél több aligha van a keretben. Ehhez jön hozzá, hogy nincs minden rendben a csapatnál, bár Cziczás László vezetőedző nyilatkozatából sokat nem tudtunk meg a jelenlegi szituációról.

„Nagyon szeretnénk megszerezni az első győzelmünket az Euroligában. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy kivel fogunk játszani szerdán. A mi házunk táján nem minden rózsás éppen, ettől függetlenül az európai porondon játszott mérkőzéseinket továbbra is tapasztalatszerzésre szeretnénk felhasználni a magyar bajnoki küzdelmekre. Elsődleges célunk, hogy fejlődjünk, mint csapat elsősorban, illetve egyénileg, minden játékosunkat szeretnénk fejleszteni. Ezen van a fő hangsúly most. Nagyon vágyunk már egy Euroliga győzelemre. ” - olvasható Cziczás nyilatkozata a klub oldalán.

Az biztos, hogy a hétvégi meccset három meghatározó játékosa is kihagyta a Győrnek (Goree, Dubei Debóra, Diamond Miller). Utóbbi kettő egészségügyi okból, tehát százszázalékos formának aligha örvendhetnek ha bevethetőek is lesznek. Ráadásul az amerikai légiósnak nagyon kellenének a játékpercek, ugyanis egyelőre kevésbé tudja kivenni a részét a csapatjátékból, inkább az egyéni megvillanásaira hagyatkozik, amit egy Prága szintű csapat meg tud büntetni.

A cseh csapat kellően motivált lehet, miután múlt héten a lengyel Polkowicze ellen váratlan vereségbe szaladt bele. Ennek okán a szerdai meccs biztos, hogy fontosabb lesz számukra is. A cseheknél hemzsegnek a klasszis kosarasok, az Euroligában évek óta ott vannak a tűzközelben, sőt 2015-ben magasba is emelhették a trófeát. A két csapatot nem lehet egy szinten említeni, az egyetlen probléma a vendégeknél, hogy több sérüljtük is van, így pedig kiegyenlítettebb meccsre van kilátás.

Mire érdemes fogadni?

Nem lehet elmenni amellett, hogy a Prága mennyivel rutinosabb és erősebb társaság, mint a Győr. Mindkét oldalon fontos játékosok állapota kérdéses, de ilyen körülmények között is a vendégekkel megyünk. Miután a bukmékereknél múlt héthez hasonlóan ismét a Győr egy kicsivel esélyesebb, így örömmel visszük a cseheket. Egy hete a Bologna végig magabiztosan vezetve győzte le a győrieket underdogként, most is a magyar vereség tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.


✅ Tipp: Prága nyer @2.13

Fogadási határidő: október 18. 18:00