Férfi kézi-BL

Speciális tippekkel nyernénk a Kielce-Pick Szeged BL-meccsen

Az előjelek alapján Kárpáti Krisztiánék a Kielce otthonában sem számíthatnak sok jóra.

Csütörtökön lép pályára mindkét férfi kézilabda-csapatunk a Bajnokok Ligájában. A mostani írásunkban a Kielce-Szeged találkozót vesszük górcső alá. A találkoznak a lengyelek az esélyesei, akik sikerére átlagosan bő 1.50-szeres szorzón lehet fogadni.

Csapathírek

A szegediek három hete pozitív, míg egy hete igen komoly negatív meglepetést okoztak a BL-ben. A legutóbbi hazai meccsükön ugyanis parádés játékkal, hét góllal (!), 34-27-re verték az Aaalborg együttesét. Egy hete viszont mélyen tudásuk alatt játszva, irgalmatlan nagy pofonba szaladtak bele Norvégiában, hiszen 13 találattal (!), 37-24-re kaptak ki a Kolstad vendégeként. Így pedig négy kört követően a már nem továbbjutást érő hetedik helyen tanyáznak a legrangosabb sorozatban.

A legutóbbi zakójukat némileg már sikerült kijavítaniuk, hiszen vasárnap az NB I-ben 31-24-re nyertek Csurgón, avagy hét meccset követően továbbra is százszázalékosak a bajnokságban.

A hétvégi találkozón egyébként Kárpáti Krisztián keretébe Carlos Molina betegség, Borut Mackovsek pedig kisebb sérülés miatt nem került be, ahogyan Nagy Martin és Simon Dzialakiewicz sem a szakmai stáb döntése értelmében, azonban hét közben vélhetően valamennyien harcra készek lesznek.

A Kielce tavaly a sorozat döntőjéig menetelt, amelyet végül hosszabbítást követően elveszített a Magdeburg ellen. Emiatt némileg meglepő, hogy a lengyelek neve mellett a BL-ben két győzelem és két vereség szerepel (pláne, hogy nem igazán gyengültek tavaly óta), igaz, a sorsolásuk nem volt könnyű.

Az Aalborgtól hazai pályán (31-34), valamint egy hete idegenben a Kieltől (31-35) kikaptak, viszont a Kolstadot (32-30) házon kívül, míg a PSG-t otthoni környezetükben (30-29) lenyomták, így az ötödik pozíciót foglalják el az A jelű nyolcasban.

A múlt heti vereség után a bajnokságban 37-24-re verték hazai pályán a Gwardia Opole alakulatát, avagy a szegediekhez hasonlóan sikerült némileg javítaniuk.

Kielben Wolff, Kaddah, Alex Dujsebajev és Paczkowski sem szerepelt, avagy kvázi jobbátlövő nélkül játszották le a találkozót, szereplésük pedig bizonytalan csütörtökön.

Mire érdemes fogadni?

A felek a tavalyi szezonban is egy csoportban voltak, s akkor mindkétszer a lengyelek nyertek, hazai pályán 37-30-ra, míg Szegeden 31-28-ra.

Nem vitás, most is ők az esélyesebbek, pláne otthoni környezetükben, illetve látva a szegediek teljesítményét az elmúlt héten. Azonban a lengyelek szorzója meredeken emelkedik felfelé (az átlagos 1.25-ről már 1.50 fölé csúszott), köszönhetően hiányzóiknak, vagyis akár szoros is lehet ez a találkozó.

Nem is piszkálnánk az erre, valamint a gólokra irányuló fogadásokat, inkább speciális tippekkel nyernénk. Benne van tehát a pakliban, hogy végül szoros találkozót vívnak a felek, ha pedig így lesz, akkor nem tűnnek rossz választásnak azok az opciók, hogy legalább hét hétméteres elvégzésre kerül a találkozón, valamint minimum hét kétperces büntetést kiszórnak a játékvezetők. Pláne úgy, hogy egy szoros és magas intenzitású meccsen ezek simán ülhetnek, mindemellett pedig szegediek idei BL-találkozóin átlagosan nyolc hetest, valamint bő hét kétperces büntetést ítélnek meg, míg a lengyeleknél 9,75 és kilenc ez az arány.


✅ Tipp #1: 7 méteres dobások 6,5 felett @1.70

✅ Tipp #2: 2 perces büntetések 6,5 felett @1.61

Fogadási határidő: október 19. 20:45