Bundesliga

Duplázó tippel folytatjuk pénteken a Bundesligát

A fordulót a Dortmund-Werder nyitja, amelyben a német válogatott Füllkrug volt csapatának életét keserítheti meg.

A német élvonal nyolcadik körének nyitómeccsét a Signal Iduna Parkban rendezik, ahol a tavalyi bajnoki címről drámai módon lemaradt Dortmund az épphogy bennmaradt Werdert fogadja. Erről még bővebben is megemlékezünk mindjárt, de először is vessünk egy pillantást az oddsokra, amelyek alapján elég egyértelműnek tűnik a képlet. Az amúgy sem túl magas hazai szorzó a cikk írásakor már az 1.30-at karcolta, az irodák szerint tehát minimum két gólos Dortmund-siker születhet péntek este. A válaszcsapás is benne van azért a pakliban, hiszen a GG-re 1.60 körül fogadhatunk, az over 3.5 pedig 1.85-szöröst ér.

Csapathírek

A válogatott szünet egyértelműen a Brémának jött jobban, amely a vártnál jobban beragadt a rajtnál. Hét kör után hat ponttal szerénykedik a csapat, amely láthatóan nehezen bírkózik meg Füllkrug elvesztésével. A tavaly 16 góllal holtversenyben gólkirály válogatott játékos pont Dortmundba tette át a székhelyét, ahol még nem csípte el annyira a fonalat, de három gólból már kivette a részét így is. A Werdernél különösen aggasztó lehet, hogy idegenben az újonc duó Heidenheim és Darmstadt is legyőzte két hét leforgása alatt. Ha valamire építhetnek a Muzsikusok, az

a tavalyi BVB elleni csörte, amelyet a hajrában 2-0-s hátrányból valami csoda folytán bő öt perc alatt 3-2-re megfordítottak, a Signal Iduna közönségét teljesen sokkolva.

A végelszámolásnál ez a három pont is nagyon hiányozhatott a Darazsaknak, akik aztán a visszavágón 2-0-ra nyertek Brémában, de a bajnoki aranyról így is lemaradtak. A folytatást most is "csak" a negyedik helyről várják Hummelsék, viszont idén még nem kaptak ki és az összkép azért rendben van. A Heidenheim ellen mondjuk szórtak már el két pontot, megint 2-0-s hátrányból, ezeket kéne kiiktatnia a Terzic-legénységnek.

Füllkrug a válogatottban is nagy formában volt és betalált az USA-nak és Mexikónak is, de így sem kizárt, hogy a padon kezd majd csak. A kezdőbe a remek formában lévő Malen és Haller várható, Bensebaini is visszatérhet eltiltásából, fontosabb kihagyó pedig nincs a csapatban. A vendégeknél nagyobb a gond, hiszen az elsőszámú kapus, Pavlenka mellett több fontos spíler (Stark, Pieper, Friedl, Keita) is kényszerpihenőn vannak.

 

Mire érdemes fogadni?

Mindent figyelembe véve ennek a meccsnek tényleg nem kéne gondot okozni a fekete-sárgáknak. A BVB az utóbbi 27/22 Bundesliga-találkozón legalább két gólt lőtt, a csapat ráadásul 15 bajnoki óta veretlen. A Werder nem igazán találja önmagát és minden jel arra utal, hogy itt akár egy komolyabb pofonba is belefuthat. Ezúttal nem is komplikájuk túl a dolgokat, hadd szóljon a Dortmund-hendi.

 


✅ Tipp: Dortmund -1.5 @1.83

Fogadási határidő: október 19. 20:45