Tenisz

Bundázott volna a világ egyik legjobb játékosa?

Nem lesz címvédés Tokióban, az 1. kiemeltet búcsúztató japán azonban újabb meglepetést okozhat pénteken.

Javában zajlanak a negyeddöntős küzdelmek Tokióban, de nincs már versenyben a torna első és második kiemeltje sem. Casper Ruud idei kemény pályás teljesítményét elnézve annyira nem meglepő, hogy Japánban sem jutott messzire, a címvédő és 1. kiemelt Taylor Fritz viszont elég szürreális módon kapott ki a legjobb 16 között.

A világranglista-10. amerikai teniszező azzal a Shintaro Mochizukival csapott össze, aki kedden Thomas Etcheverry legyőzésével szerezte meg pályafutása első ATP-főtáblás sikerét. A 20 éves japán el is érzékenyült, hiszen ahhoz képest, hogy junior wimbledoni bajnok, elég sokáig váratott magára az első győzelme a profik között. A tehetsége elvitathatatlan, a fogadóirodák azonban elég rendesen beárazták Fritz ellen, ugyanis 10.00 feletti szorzón is fogadható volt a győzelme.

Az amerikai esélyeshez méltóan kezdett, 6-0, 1-0-ra ment el, ám Mochizuki nem adta fel, kiegyenlített. A döntő szett ismét Fritznek állt, 5-2-re (!) vezetett, de innen sem tudta befejezni, a japán visszajött a meccse és tie-breakben behúzta élete győzelmét.

A mérkőzés után a közösségi médiát természetesn ellepték a bundával kapcsolatos hozzászólások, ami már-már alap egy ilyen betli után. Természetesen itt a legfurcsább az, hogy ekkora előnyből bénázta el Fritz, de nem gondoljuk, hogy szándékosan adta volna le. Minden esélye megvan ugyanis jelenleg, hogy ott legyen az év végi világbajnokságon, hiszen minimális a lemaradása attól a Holger Runétől, aki jelenleg az utolsó repjegy birtokosa, ám amilyen gyenge formában van, inkább az a valószínű, hogy valaki kiénekli majd a sajtot a szájából. Fritznek tehát most nagyon nem fért volna bele egy leadott meccs...szimplán képtelen volt befejezni, Mochizuki pedig egy olyan ellenfél volt, aki hazai pályán minden pontért vért izzadt.

A japáné lesz pénteken az utolsó negyeddöntő, így magyar idő szerint valamikor kora délután lép majd pályára Alexei Popyrin ellen. Papíron ennek a meccsnek sem Mochizuki fut neki esélyesként, de ha Fritz ellen meglepetést tudott okozni, akkor az ausztrál sem legyőzhetetlen a számára, akinek egyébként nagyon rezgett a léc az előző körben, hiszen szett- és brékhátrányból kellett fordítania.


✅ Tipp: Mochizuki nyer @3.15

Fogadási határidő: október 20. 12:30