NB I

Először hazai pályán a Kisvárda! - íme a legjobb tipp

4-4 ponttal áll a Várda és a Kövesd, de a szabolcsiak először játszhatnak idén hazai pályán.

Igazán masszív kiesési rangadóra kerül sor az OTP Bank Liga 10. fordulójában, egyszersmind a Kisvárda első hazai mérkőzését játssza a szezonban. A várdaiak a szintén 4 ponttal álló Mezőkövesdet fogadják, ahol az általunk jósolt edzőváltás végül elmaradt, de sok dobása aligha maradt Kuttor Attilának, hiszen a hurok nagyon szorul.

Ugyan közel sem biztos, hogy a végelszámolásnál bármi tétje is lesz ennek a 90 percnek, hiszen nem kizárt, hogy éppen a két keleti gárda búcsúzik, azért az aktuális helyzetet nézve, óriási a tét. Ha a ZTE esetleg megveri a Paksot, akkor a pénteken vesztes fél hátránya 6-7 pontra nő a vonaltól, illetve hát a diadalt arató csapat is meglép üldözőjétől. A helyzet persze a szabolcsiaknál kevésbé gyászos, hiszen ők eddig csak idegenben futballoztak, ugyanakkor nincs már sok tér a hibázásra, hiszen a szakadék egyre mélyül, otthon kellenek a pontok.

 

 

Ahogyan a várdaiak várnak első hazai pontjukra, úgy Mátyus János mester is bizakodik első győzelmében, hiszen a piros-fehéreket szeptember elején átvevő mester eddig 3 vereséget számlál, amelyen az sem segít, hogy a Groupamában vagy Felcsúton a 0-1 azért tisztességes végeredmény.

"Jócskán hátrányba is kerültünk. Ugyanakkor tény, pusztán a gondolattól, hogy otthon játszhat a csapat, más a játékosok hangulata. A motivációs szint az elmúlt hetekben érezhetően csökkent, a hazatérésnek hála kezd emelkedni. Nem véletlenül találták ki úgy a menetrendet, hogy egy otthon, egy idegenben, csupa idegenbeli szerepléssel kevésbé lobog a tűz" - nyilatkozta a Büntetőnek Révész Attila.

A klubigazgató nem rejtette véka alá véleményét a magyar edzőket illetően, kiemelve, mostantól nem ad ekkora szakmai szabadságot a trénereknek... nem is lennénk most Mátyus János helyében.

Mindenesetre a lehetőség adott, a szabolcsiak ugyanis a következő 11 meccsükből 10-et játszanak otthon, az pedig biztos, hogy egy Mezőkövesd, ZTE vagy Kecskemét ellen a 3 pont kell a várdai gárdának.

Hiába érkezik hat vereségből a Várda, több fantáziát látunk Mátyus csapatában, mint Kuttoréban. Az egyetlen, ami a borsodiak mellett szól, az a játékstílus, hiszen sokkal jobban fekszik Drazicéknak, ha az ellenfél kezdeményez, ez pedig a Várkerti Stadionban így lehet.

1.80 körüli szorzóért nem húzzuk be a hazait, bár tény, hogy inkább így áll ez a meccs. Helyette egy közkedvelt piacon néztünk szét, ez pedig a 2. félidős fogadás. A kövesdiek meccsein átlagosan 2,38 gól esett a második félidőkben és ez a tipp mindig nyertes volt, míg a túloldalon ez a szám ugyan csak 1,22, de a tét indokolja, hogy most legyen egy kései találat.

 


✅ Tipp #1: 2. félidő 1.25 gól felett @1.79

 

Fogadási határidő: október 21. 12:30