Premier League

Liverpooli rangadóból húznánk hasznot

Liverpooli rangadóval folytatódik a Premier League, amire a kezdési időpont is hatással lehet.

Szombat ebéd után máris a TV elé ülhetnek az angol futball rajongói, hiszen egy Mersey-parti derbi következik, tehát a Liverpool-Everton. A tabellán elfoglalt helyezések alapján túlzás valódi rangadónak beállítani ezt a meccset, de egy ilyen párharc esetén természetesen az extra motiváció garantált mindkét féltől. Az esélyek a Vörösök mellett szólnak egyértelműen az Anfield Roadon.

Két pontvesztéssel a háta mögött érkezik a Liverpool a találkozóra, Szoboszlai Dominikék előbb a Tottenham ellen hagyták el pontatlanul a helyszínt, majd a Brighton otthonában is csak 2-2-re futotta. Ezzel együtt is a negyedik helyet foglalja el a Pool, mindössze két ponttal lemaradva a listavezető Tottenham-Arsenal párostól.

Azonban a kerettel finoman szólva nehéz helyzetbe lesz Jürgen Klopp a hétvégén. A dél-amerikai játékosok ugyanis szerda hajnalban még válogatott meccsen szerepeltek, így Darwin Nunez, Luiz Dias, Alexis Mac Allister is kezdőként lépett pályára, míg Alisson Becker a kispadon ülte végig a találkozóját Dél-Amerikában.

Márpedig legutóbb mind a négy játékos kezdett a Poolnál, most viszont könnyen lehet, hogy nem lesz bevethető Nunez és Dias sem 90 percre.

Emellett Andrew Robertsonra is hosszabb kihagyás vár, valamitn Curtis Jones eltiltását tölti, így pedig már jócskán bele kell nyúlnia az alapcsapatába a német menedzsernek. Szerencsére Szoboszlai remek formában van továbbra is, szinte kirobbanthatatlan a jelenlegi legerősebb 11-ből.

Az Everton háza táján sok jót nehéz mondani, noha a Bournemouth legyőzésével végre elkerült a kieső zónából a gárda. A Kékek ennek ellenére nyolc meccs alatt csak hét pontot gyűjtöttek, ráadásul a sorsolása is kifejezetten baráti volt. Hiányzók terén nem áll rosszul Sean Dyche, Seamus Coleman, Dele Alli és Andre Gomes csak a kimaradó, de idén egyikük sem játszott még.

Mire érdemes fogadni?

A Liverpool egyértelműen előrébb jár, mint az Everton, azonban a válogatott szünet okán biztos, hogy nem a legjobb arcát mutatja majd a Pool. Érdekes fogadást néztünk ki, ugyanis a bukmékerek 29.5-nél húzták meg az egál határt a kapura lövésekre, márpedig ha az Everton elsősorban a védekezésre fog berendezkedni, nehéz látni, hogy ezt megugorják a felek. A legutóbbi 5 közös meccsből négyszer jött volna ez a tipp, de a Pool a válogatott szünetek utáni 13:30-as meccsein idén kettőből kétszer jött a kevesebb lövés ezen a határon. Most is ezt a tippet visszük el szombat kora délutánra.
 


✅ Tipp: Összes lövés 29.5 alatt @1.84

Fogadási határidő: október 21. 13:30