Premier League

Meglepheti a Chelsea az Arsenalt?

A kéthetes pauza előtt formába lendült Kékek a második pozícióban lévő Ágyúsokat fogadják a szombati londoni rangadón.

Londoni rangadót is rendeznek a Premier League kilencedik kanyarjában, szombat késő délután ugyanis a Chelsea az Arsenal együttesét fogadja. A bukmékereknél a vendégek számítanak esélyesebbnek, a "V"-re ugyanis átlagosan 2.30-szoros pénzt fizetnének ki.

Csapathírek

A kéthetes kényszerszünet előtt a Chelsea formába lendült, hiszen az Angol Ligakupában 1-0-ra győzte le a Brightont, majd a PL-ben a Fulhamnél 2-0-ra, míg a Burnleynél 4-1-re tudott nyerni. A sikereknek köszönhetően pedig a 11. helyre léptek előre a Kékek, hétvégi ellenfelüktől ugyanakkor kilenc egységre voltak.

A sikerek mellett fontos kiemelni, hogy az egyik legtöbbre tartott játékosuk, Mudrik, a Fulham ellen végre megszerezte első gólját a klubban, sőt azóta szerdán is betalált az ukrán nemzeti csapatban Málta ellen, avagy kezd formába lendülni ő is.

Ugyanakkor Pochettinónak kellemetlen gondjai is vannak a hétvégi fővárosi rangadó előtt, hiszen lehetséges, hogy temérdek játékosát kell nélkülöznie. Fofana, Nkunku, Lavia, Chilwell és Bettinelli biztosan kimarad, míg Disasi, Reece James, Chukwuemeka, Chalobah, Badiashile és Broja szereplése kérdéses.

Ami a vendégeket illeti, az Arsenal eddig remek szezont fut, igaz, a leállást megelőzően a Bajnokok Ligájában meglepő, 2-1-es vereséget szenvedett a Lens otthonában (ez egyébként az egyetlen veresége az idei szezonban, az összes többi tétmeccsén minimum egy ikszre jó volt). Ám aztán rá pár napra 1-0-ra nyert a Manchester City elleni PL-rangadón hazai pályán, aminek köszönhetően a második helyre jött fel a táblázaton, s ugyanúgy 20 pontja van, mint a listavezető Tottenhamnek.

Hiányzók terén felemás a helyzet náluk, hiszen biztosan csak Trossard és Timber marad ki, de Saliba és Saka játéka is bizonytalan, akik ugye alapjátékosnak számítanak Artetánál.

Mire érdemes fogadni?

A felek tavalyi két meccsét oda-vissza az Arsenal nyerte, idegenben 1-0-ra, míg hazai pályán, május elején 3-1-re. Most is papíron a vendégek az esélyesebbek, de a Kékek feljövőben voltak a szünet előtt, ráadásul a kéthetes pauza az ilyen topkluboknál soha nem jön jól, hiszen a keret szerteszét van a nagyvilágban. Avagy akár meg is lepheti a Chelsea az Arsenalt, így első körben a rákínált +0,25-ös ázsiai hendikepet küldjük csatába, ami már iksz esetén is generálna profitot.

Emellett pedig lapokra fogadnánk, hiszen mégis csak egy városi rangadóról beszélünk, amely komoly presztízzsel bír. Avagy még Kavanagh játékvezetése mellett is zárhatnak 4,5 büntetőlap felett, pláne, hogy az Arsenal kettő, míg a Chelsea 3,5 büntetőlapot átlagol idén a PL-ben meccsenként, köszönhetően az új szabályoknak.


✅ Tipp #1: Chelsea +0,25 (ázsiai hendikep) @1.86

✅ Tipp #2: Lapok összes 4,5 fölött @1.75

Fogadási határidő: október 21. 18:30