Női kézi BL

Ezekre fogadunk a Győr és a Loki meccsein - tippek a női kézi BL-re

A Debrecen montenegrói, míg a Győr dán ellenfelet fogad szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szombaton két csapatunk, nevezetesen a Debrecen és a Győr is pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Loki a Buducsnosztot, míg az ETO az Odense alakulatát fogadja, a meccseikből pedig egy kombit gyúrtunk össze. Velünk tartasz?

Debrecen - Buducsnoszt

A válogatott mérkőzéseket követően a Debrecen szerdán Mosonmagyaróvárra látogatott, ahol 30-23-ra, vagyis hét góllal (!) bukta el a rangadót. Igaz, ezen olyannyira nem kell meglepődni, Szilágyi Zoltánéknak úgy fest, hogy sok a kettős terhelés.

A BL-ben csak a Savehofot tudták legyőzni, a Győr és a Bietigheim ellen komoly pofonokba néztek bele, míg legutóbb az Odense otthonában mindössze három góllal kaptak csak ki, igaz, a dánok végig vezettek és kontrollálták a találkozót.

Oké, a Buducsnoszttól sem kell hanyatt esni, a montenegróiak is mindössze a svéd alakulatot tudták legyőzni, a másik három meccsükön kikaptak a BL-ben. Ráadásul legutóbb a Győrtől 18 (!), előtte az Odense ellen 15 (!) találattal maradtak alul, a Bietigheim ellen viszont "csak" ötgólos vereséget szenvedtek.

A papírformának megfelelően ez a két csapat küzd a hatodik, még utolsó továbbjutást érő helyért, vagyis óriási téttel bír ez a mostani csata. Papíron a Loki az esélyesebb, pláne otthoni környezetében, de nem várunk nagyarányú hazai sikert, sőt, a meglepetés is benne van a pakliban. Ezért a kombinkra elsőként a Buducsnotot nyeretjük +6-os európai hendikeppel, amibe ugye még az ötgólos cívisvárosi győzelem is belefér.

Győr - Odense

Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag egy mosonmagyaróvári vereséggel kezdték a szezont a győriek, alaposan belejöttek. A megyei rangadót követően nem hibáztak, az NB I-ben azóta ötször, míg a BL-ben négyszer tudtak nyerni. Utóbbi sorozatban a Debrecen és a Buducsnoszt ellen magabiztosan, míg a Brest és a CSM Bukarest ellen nehezebben, igaz, azon találkozókat idegenben játszották.

Alapvetően most sem lesz könnyű dolguk, hiszen az Odense nem számít gyenge együttesnek, igaz, a BL-ben a CSM Bukarest ellen már szenvedett vereséget, a Buducsnosztot könnyedén, a Brestet egy, míg a Loki három góllal verte. Ugyanakkor a dán bajnokságban is szenvedtek már vereséget, a szintén a BL-ben edződő Herning-Ikast együttesétől néggyel kaptak ki otthon.

A felek tavaly a sorozat negyeddöntőjében játszottak egymás ellen, akkor a győriek oda-vissza nyerni tudtak, idegenben 29-27-re, míg hazai pályán 37-28-ra. Ezúttal is a zöld-fehérek az esélyesebbek, ráadásul hazai pályán játszhatnak, így rájuk fogadunk. No, de csak háromesélyben, hiszen a kéthetes leállást követően nem léptek pályára, míg az Odense a szerdai bajnokiját, kvázi felhozó mérkőzését, tükörsimán megnyerte, vagyis jobban játékban várja a hétvégét, ugyanakkor még így sem kellene, hogy gondot okozzanak a dánok az ETO-nak az Audi Arénában.


✅ Tipp #1: Buducsnoszt +6 (EH) + Győr @1.75

Fogadási határidő: október 21. 16:00