NB I

Vajon ezúttal melyik Paksot látjuk? - gólos tippek Bognárék meccsére

A történelem óriási gólparádét ígér, de a tolnai csapat idei formája óvatosságra int bennünket.

A szombat kora délutáni kiesési rangadót követően Zalaegerszegre látogatunk, ahol a Paks vendégszerepel. Ha kizárólag a száraz tényeket nézzük, nagyjából csak az a kérdés, hogy itt 4, 5 vagy 6 gól esik majd, a számok alapján ugyanis a gólparádé garantált. De ha megnézzük az idei paksi teljesítményt, már jobban vakargathatjuk a fejünket, és az oddsváltozásokból az látszik, ezt teszik a bukik is.

Nézzük csak a tényeket. A két csapat utolsó 12 meccsén összesen 60 gól esett, vagyis könnyedén kiszámolható, hogy az átlag 5.0 Mindemellett a Zalaegerszeg extrém overes szezont fut, átlagban 3,6 gól esik a meccsein, a teljes mezőny legtöbb találatát kapta, ráadásul egyetlen olyan bajnokija van csak, ahol nem ült a BTS, Debrecenben maradtak gól nélkül Boér Gábor fiai.

Ha pedig a vendégeket vizsgáljuk, akkor az elmúlt évek alapján garantált lehetne a fieszta, hiszen Bognár György filozófiájából hiányzik a defenzív futball és az óvatos taktika kifejezés, de idénre valami megváltozott.

 

Vajon ezúttal mit főz ki Gyuri bácsi?

A tolnaiak meccsein esik a harmadik legkevesebb gól (átlagosan 2,8), azt pedig maga a mester is elmondta, kicsit taktikát váltottak erre az évre. A ferencvárosi hatost leszámítva egy meccsen sem kaptak 1 gólnál többet, az under/over arány 6-3, az átlagot pedig csak a fővárosi 1-6 rontja le igazán.

Külön érdekesség, hogy olyan nagyon az irodák sem tudtak mit kezdeni ezzel a meccsel, hiszen inkább "paksi oddson" nyitott az over (2.05-ön), majd mostanra a fogadók ezt 1.67-ig csapkodták le.

Bognár mester korábban lenyilatkozta, nem bánják különösebben, ha az ellenfél kezdeményez, és nem egyszer adták már át az első félidőt a másik csapatnak. A ZTE támadójátéka viszont nem mondható kifejezetten erősnek, így mi a megváltozott határon inkább talán az under felé kacsintgatnánk, azt prognosztizálva, hogy a zegiek támadójátéka nem fogja tudni feltörni Szappanosék védelmét-

Benézünk továbbá egy első félidős határra is, hiszen a Fradi meccset nem számolva a Paks találkozóin átlagosan csak 0,78 gól esett a nyitó játékrészben, az utolsó öt találkozón pedig összesen három.

 


✅ Tipp #1: 3.0 gól alatt @1.71

 

✅ Tipp #2: 1. félidő 1.25 gól alatt @1.74

 

✅ Tipp #3: Összes gólperc 135,5 alatt @1.88

 

Fogadási határidő: október 21. 14:45