Serie A

Teljesen abszurd rangadó lesz a Milan-Juve - tippek

Egyik oldalon sem a futballról szóltak az elmúlt hetek, de kérdés, ez mennyire mutatkozik majd meg a pályán.

Milan-Juventus derbit rendeznek vasárnap este, amely papírforma szerint bőségesen szólhatna a két csapatról, hiszen mindkét fél remekül indította az évet. A Rossonerik vezetik a bajnokságot, míg a Juve a harmadik helyen áll, így nem is kérdés, hogy most kicsit régi fényében tündökölhet ez a párharc. Azonban a meccset és a főszereplő csapatokat jelentősen beárnyékolja az olasz futballbotrány, amely ezt a két csapatot is vastagon érinti.

A válogatott szünet alatt kirobbant botrányról alighanem már mindenki hallott, több olasz játékosról kiderült, akár saját csapata meccseire is fogadhatott az elmúlt években, méghozzá nem kis összegben. A két legismertebb név, akiről eddig bővebb információkat megtudhattunk, Sandro Tonali, a Milantól idén nyáron Newcastle-be igazoló középpályás, illetve Nicolo Fagioli, a Juventus játékosa.

 

Fagioli esetében egészen nagy részletességgel hallhattunk a történet részleteiről, hiszen a játékos maga nyilatkozott arról, mi is a helyzet jelenleg vele. Mint arról a Gazzetta beszámolt, a válogatottban is bemutatkozó középpályás 3 millió euróval tartozik hitelezőinek, aki kölcsönökből próbálta fenntartani életszínvonalát, illetve törleszteni az adósságait. Mint azt a 22 éves játékos elárulta, Tonali ajánlott neki egy illegális fogadási oldalt, ahol tenisz-, majd focimeccsekre is fogadott, ám az adósság végül olyan mértékűre nőtt, hogy a behajtók lábtöréssel fenyegették meg, ez pedig a játékára is kihatott.

Fagioli most 7 hónapos eltiltását tölti, így értelemszerűen ő nem lehet ott a pályán vasárnap este, de az biztos, hogy a történetnek még lesz folytatása, hiszen pletykák szerint 20-30 játékos is érintett lehet a Serie A-ban. A fiatal játékos mellett még a karrierjét gyakorlatilag lezáró Pogba hiányozhat a Juvéból, illetve De Sciglio, Alex Sandro és Danilo sérültek, míg a csatársorban valószínűleg ezúttal a Milik-Vlahovics kettős kezd.

A Milant közvetlenül ugyan nem érinti Tonali miatt a botrány, de ha bebizonyosodik, hogy a klubnál tudtak a játékos függőségéről, és esetleg emiatt adták őt el a Newcastle-nek, még bajba is kerülhet a Rossoneri. A korábbi csapatkapitány esetében az is kiderült, hogy a Milan meccseire is fogadott, igaz, elvileg nem a mérkőzést befolyásoló fogadásokat tett, így a bundagyanú csak mérsékelten merül fel az esetében.

Stefano Piolinak más miatt főhet igazán a feje, ez pedig a kapusposzt. Maignan eltiltását tölti, Sportiello pedig megsérült egy edzésen, így maradt egy 19 éves és egy 40 éves kapusa a csapatnak. Vélhetően a veterán Antonio Mirante őrzi majd a Rossoneri ketrecét, akinek a 2020/21-es szezon vége óta összesen 1 darab játékperce van - tavaly az utolsó fordulóban állt be a lefújást megelőzően.

A portások mellett Loftus-Cheek, Krunic, Caldara, Bennacer, Chukwueze, Theo Hernández és Kalulu is kimarad a keretből, így a tar mesternek a csatárposzton kívül finoman szólva is problémája lehet majd, vélhetően több ifit is neveznie kell a kispadra.

Nehéz ilyen körülmények között favoritot kikiáltani, nálunk minden tényezőt figyelembe véve közel teljesen háromesélyes találkozó lesz. Hajlunk a vendégek favorizálása felé, így behúzzuk Allegriék ázsiai hendikepes győzelmét, míg másik tippünk a lövésekre vonatkozik. A Milan felforgatott védelme és bizonytalan kapusposztja azt mondatja velünk, sokat fog próbálkozni az Öreg Hölgy, amely átlaga 1,3-del magasabb idén, mint a buki 12,5-es határa.

 


✅ Tipp #1: Juventus +0.25 @1.86

 

✅ Tipp #2: Juventus 12.5 kapura lövés felett @2.00

 

Fogadási határidő: október 22. 20:45