Bundesliga

Ilyen jó oddson nem félünk az újoncra fogadni

A Heidenheim nem először nyerne hazai pályán, az Augsburg viszont pofozózsáknak jár a túráira.

A vasárnapi játéknapon két kevésbé érdekesnek tűnő párharc kapott helyet a Bundesliga-programban, de fogadási szempontból a korábbi idősávban lévő Heidenheim-Augsburg azért megér pár hasábot. A találkozó a bukik számai alapján háromesélyesnek tűnik, pikantériáját pedig az adja, hogy az élvonalban idén először induló kiscsapat egy nehéz periódusban lévő, kiesési zónában tengődő együttest fogad.

Nem kellett sokat várni az első edzőváltásra a Bundesliga 2023/24-es idényében, erre már a hetedik forduló után sor került. Az első fej Augsburgban hullott, ahol Enrico Maassen munkáját köszönte meg (?) a vezetőség. A számok magukért beszélnek, szokták mondani az okosok, nos a tréner hét kör alatt mindössze egyszer nyert a bajorokkal, akikkel csupán öt egységet szerzett. Ha ez nem lenne elég, a Német Kupa első körében is kínos vereséget szenvedett az Unterhackinggal szemben, tehát idő előtt búcsúzhatott a sorozattól. Maassen teljes mutatója végül 44 tétmeccsen 11 győzelem és 24 vereség lett, bár 2022-ben még nagyobb jövőt jósoltak neki, amikor emlékezetes meccsen legyőzte a Bayern Münchent.

A türelem mindenesetre elfogyott, hiszen a válogatott szünet előtt a szintén frissen feljutó Darmstadt ellen is megégtek otthon. A kinevezés pár napot váratott magára, az utód pedig végül Jess Thorup lett, aki a Midtjylland, a Gent és a Köbenhavn élén is ért el szép sikereket. Az 53 éves tréner kétségkívül karrierje legnagyobb feladatára készül, de csodát azért nehéz lenne várni tőle az első hetekben.

Tudtad? Az Augsburg az utóbbi 10/9 Bundesliga-meccsén legalább két gólt kapott!

A helyzetét nehezíti hogy a Tottenhamtől kölcsönben lévő Japhet Tanganga lerobbant, de Framberger is kényszerpihenőn van, de Ruben Vargas and Kevin Mbabu sem 100 százalékosak. A hazai oldalon Elidon Qenaj dőlt ki hónapokra térdszalag-szakadás miatt, Busch viszont már közel áll a visszatéréshez.

A Heidenheim 10. helye a tabellán a szezon egyik kellemes meglepetése, de még nagyon az elején járunk a messzemenő következtetésekhez. Az viszont, hogy hét kör alatt csak mínusz öt a csapat gólaránya, remekül mutatja, milyen szívós az újonc társaság. Arról már nem is beszélve, hogy eddigi egyetlen döntetlenjüket a Dortmund otthonában, 2-0-s hátrányból hozták össze.
 

Mire érdemes fogadni?

Alapesetben ezen a csörtén simán az Augsburgnak kéne lenni a favoritnak, de a bukik sem nagyon találtak fogást a meccsen a bajorok gyengélkedése miatt. Egyáltalán nem kizárt, hogy zsinórban két bajnoki is elbukjanak a feljutó együttesekkel szemben Demirovicék, de az edzőváltás miatt nem zárható ki, hogy megkezdik a feltámadást.

Éppen ezért egy olyan ázsiai hendit húzunk, amely csak a vendég győzelemnél lenne vesztes. Azt ugyanis nehezen tudjuk elképzelni, hogy a  15 ezer fanatikus ordításától hangos Voith-Arenában pont nélkül maradjanak a hazaiak, főleg, hogy az Augsburg az utóbbi 20 idegenbeli meccséből egyet sem húzott be.


✅ Tipp: Heidenheim +0 @1.75

Fogadási határidő: október 20. 15:30