Bajnokok Ligája

Nyolc vesztes meccs után ki merne az Unionra fogadni a Napoli ellen?

Mi nem, az biztos, de egyszer már csak megszakad a berliniek mélyrepülése.

Ha a Bajnokok Ligája C-csoportjának tabellájára pillantunk, akkor joggal gondolhatjuk, hogy két forduló után minden az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul. Ugyanez a sorrend tekintetében így is van, de az Union Berlin nem akármilyen módon bukta el történelmének első két BL-meccsét. Szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, ez hatványozottan igaz a német fővárosi együttesre, amely az utóbbi nyolc tétmeccsén vesztesen hagyta el a pályát és kedden sem biztos, hogy sok babér terem majd neki.

Visszatérve az első sorokra, az Union a lehető legkegyetlenebb módon hasalt el rögtön a nyitókörben, amikor is a 14-szeres BL-győztes Real Madrid otthonában hősiesen küzdve 0-0-on tartotta az eredményt. Vagyis tartotta volna, csak aztán jött a Blancók csodaigazolása, Bellingham, aki a 94. percben szerzett győztes góljával összetörte az Union szimpatizánsainak szívét. Amikor azt gondolnánk, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, következett az első hazai megmérettetés is a sorozatban, mégpedig a Realnál lényegesen gyengébb Braga ellen. A Fischer-legénység az első félidőben 2-0-ra ellépett, de sokáig nem tartott az öröm, az 51. percre ugyanis már 2-2 állt az eredményjelzőn. A dráma pedig ismét a 94. percben következett be, amikor Castro vitte be a kegyelemdöfést, ezzel megforgatva a tőrt a már amúgy is összetört Union szurkolókban.

A BL mellett a Bundesligában is mélyrepülésben vannak Bonucciék, akik zsinórban hat bajnokit buktak, ezáltal visszacsúsztak a 15. helyre.

Szerencséjükre a tavalyi Serie A-győztes Napoli sem tűnik verhetetlennek az utóbbi időben. Rudi Garcia csapata ugyan a hétvégén visszatalált a nyerő útra, a Veronát 3-1-re legyűrve, azt megelőzően a Real Madrid és a Fiorentina is elverte a dél-olasz gárdát. A BL-ben eddig a kötelezőt hozták Mereték, akik ha legyőzik ha oda-vissza verik az Uniot, komoly lépést tehetnek a legjobb 16 felé.

A helyzetet mondjuk nehezíti, hogy Garcia legjobb embere, Osimhen továbbra sem bevethető, akinek a helyén Raspadori juthat szóhoz. Eljif Elmas, Juan Jesus és Andre-Frank Zambo Anguissa sincsenek 100 százalékos állapotban, így a kezdőt érdemes lesz megvárni. A hazai oldalon a régóta kényszerpihenőn lévő Schäfer András mellett Dehl és Schwolow nem játszhatnak.

 

Mire érdemes fogadni?

A tavalyi Union-tündérmesének tehát már hivatalosan is vége, de egyszer már csak megszakad a rossz sorozat, elvégre egy széria sem tart örökké. A berliniek vélhetően egy pontnak is nagyon örülnének, ehhez viszont foggal-körömmel kell majd küzdeniük a jobb passzban lévő olaszok ellen. A Napoli még veretlen idén idegenben (6/4 győzelem), tehát nem ördögtől való egyáltalán a "V" felé keresgélni, mi viszont egy lapos tippet néztünk ki.

Az Union ugyan nem kifejezetten durva csapat, de az eddigi BL-blamák miatt a szokásosnál is idegesebb lehet majd a Fischer-csapat, amelynek utóbbi öt tétmeccséből egyszer ment volna csak el az alábbi fogadás. A Real és a Braga elleni is döntetlenre végzett a lapok számában a berlini együttes, amely szerintünk ha mást nem is, de ezt a mutatót megnyerheti kedden. Külön megérhet egy kis aprót a veterán bekk Bonucci, aki a Braga ellen is besárgult és akire középhátvédként minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik majd.


✅ Tipp #1: Büntetőlap hendikep Union 0 @1.80

Tipp #2: Bonucci lapot kap @4.33

Fogadási határidő: október 24. 21:00