Bajnokok Ligája

Izzadtságszagú és kemény lehet az utolsó szalmaszál a Celticnek

Ha a skótok harmadik meccsüket is elveszítik, még akár az Európa Liga reális esélye is tovaszállhat.

Feyenoord-Lazio és Celtic-Atlético Madrid mérkőzésekre kerül sor az E-csoportban, amelyet a spanyolok és az olaszok vezetnek 4–4 egységgel. Mivel a kvartettből kizárólag a skótok nem szereztek pontot, így győzelmi kényszerben fogadják a hispánokat a Celtic Parkban, ám azért a 3 pont esélye igen limitált számukra. Mi lehet a legjobb tipp egy ilyen meccsen?

A Kelták szezonja körülbelül a papírformának megfelelő, már 9 meccs utána 7 pont a fórja a Rangersszel szemben, így a címvédés ismét biztosra vehető, miként az is, hogy a Bajnokok Ligájában nem lesz folytatás. A csoport két, talán gyengébb ellenfelétől ugyanis vereséget szenvedtek Brendan Rodgers tanítványai, és hát az Atlético is favoritként utazik Skóciába.

 

Jöhetnénk azzal, hogy mennyire erős támadójátéka van a zöldeknek, hiszen Furuhashi vagy O’Riley már 6–6 gólnál járnak, érvelhetnénk a Celtic Park lenyűgöző atmoszférájával, de tudjuk jól, a skót bajnok Európa középmezőnyében helyezkedik el, s talán annak sem az élén.

“Azért vagyunk itt, hogy a világ legjobb csapatival játsszunk és felvegyük a versenyt velük, szerdán pedig egy közülük érkezik hozzánk. Szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét és végre magunk oldalára állítani a szerencsét is, hiszen még bőven van esélyünk akár továbbjutni is. Magabiztosan, a csodálatos közönségünk által támogatva vetjük bele majd a küzdelembe magunkat” — nyilatkozta Rodgers.

Abada és Welsh hiányában sok változás nem várható a Kelták kezdőjében, a 4–3–3-as felállás közepén a japán válogatott támadó rémisztgetheti Oblakékat.

De ha már rémisztgetés, akkor az Atlético Madrid formáját is illik megemlíteni, hiszen kitűnő szezont futnak a Matracosok. Ugyan Valenciában becsúszott egy csúnya vereség, a Betis elleni 0–0-t leszámítva minden bajnokiját megnyerte a fővárosi alakulat, így a vesztett pontok alapján tartja is a lépést a Real-Girona kettőssel. A Lazio elleni kapusgól egy kisebb pofonnal érhetett fel Diego Simeone legényeinek, de a továbbjutás nem igazán forog veszélyben, talán még egy skóciai remivel sem.

Utolsó hat meccsét úgy nyerte meg az Atléti, hogy összesen 16 gólt szerzett, a Morata-Griezmann kettős pedig ezeken a meccseken gólból és gólpasszból is masszív mennyiséget vállalt. Ők biztosan ott lesznek a keretben, Lemar, Söyüncü, Barrios és Giménez viszont sérültek, így a bekksor ezúttal az Azpilicueta-Witsel-Hermoso trióból épülhet fel.

Jobb csapat az Atlético, vélhetően nyerni is fog, de nem lepődnénk meg, ha a mérkőzés elejét a skótok próbálnák megnyomni. Mind a Feyenoord, mind a Lazio ellen az első félidőben szabálytalankodtak többet Rodgers fiai, a vehemencia pedig ezúttal is megmutatkozhat 1–1 faultban és lapban.

Első tippünknél már akkor is visszakapjuk a tétet, ha a Celtic csak 1 sárgát kap a nyitó játékrészben, míg második ötletünk határát mindkét meccsén megugrotta eddig a zöld-fehér csapat a BL-ben.


✅ Tipp #1: Celtic 1. félidő 1.0 sárga lap felett @3.54
 

✅ Tipp #2: Celtic 1. félidő 4.5 szabálytalanság felett @1.63
 

Fogadási határidő: október 25. 21:00