Bajnokok Ligája

Szembemegyünk a bukikkal a Feyenoord-Lazión

Két tippel próbálkoznánk a felek szerdai BL-összecsapásán.

Az egyik szerdai nyitómeccset a Bajnokok Ligájában Rotterdamban rendezik, ahol a Feyenoord és a Lazio néz farkasszemet egymással. Az oddsmesterek a hollandokat favorizálják, akik győzelmére átlagosan kevesebb, mint kétszeres pénzt fizetnének ki (1.95).

Csapathírek

A Feyenoord a szezon eleji gyengélkedést követően parádés formába lendült, Hollandiában osztogatja a pofonokat, hiszen kétszer is 6-1-re, míg egyszer 5-1-re nyert, továbbá az Ajaxot idegenben 4-0-ra (!) verte, majd a kéthetes pauza után ilyen arányban nyomta le a Vitesse együttesét is a De Kuipban szombat este.

A BL-ben a Celticet 2-0-ra nyomta le hazai pályán, míg a második körben ugyan 3-2-re kikapott az Atlético Madrid vendégeként, de szégyenkezni valója abszolút nincs a vereség miatt.

A hétvégi, Vitesse elleni sikernek ugyanakkor megvolt az ára, a hírek szerint ugyanis Minteh és a bombaformában lévő Gimenez is megsérült, így minden bizonnyal sem ők, sem Ivanusec és Trauner sem léphet pályára hét közben.

Ami a vendégeket illeti, a Lazio is hasonló utat jár be, mint a holland csapat, hiszen most kezd igazán formába lendülni. Az utolsó hét tétmeccséből csak egyet bukott el (a Milan ellenit idegenben), az elmúlt három ütközetén pedig egyaránt nyerni tudott.

A Serie A-ban az Atalanta (3-2) után a szünetet követően a Sassuolót is lenyomta (2-0), így már a kilencedik helyen áll a táblázaton. A BL-ben pedig az Atlético Madrid elleni 1-1-es hazai remit követően a Celticet idegenben verte 2-1-re, egy 95. percben szerzett gólnak köszönhetően (a spanyolok ellen akkor mentettek pontot, méghozzá a kapus (!), Provedel révén).

Avagy jó formában várják a találkozót az olaszok, ráadásul Sarri az előrejelzések alapján mindenkire számíthat, hiszen se sérültje, se eltiltottja sincs.

Mire érdemes fogadni?

Alapvetően a hollandokkal lehetne érdemes tartani ezen a meccsen (egy éve például 1-0-ra verték a Laziót hazai pályán az Európa Liga csoportkörében), de így, hogy az egyik legjobbjuk vélhetően kimarad, mindjárt más a leányzó fekvése. Ezért első körben a vendégekre kínált +0,75-ös ázsiai hendikepet visszük el, ami már döntetlen esetén is teljes profitot generál, teljesen pedig akkor veszítene, ha a Feyenoord két vagy több góllal nyerne.

Mindemellett pedig úgy véljük, hogy a vendégek kapnak több büntetőlapot. A hollandok ugyanis vélhetően többet birtokolják majd a labdát, továbbá az egyik legsportszerűbb csapatnak számítanak idén a BL-ben, ugyanis mindössze két sárgát szedtek össze eddig, míg az olaszok már ötnél tartanak, ráadásul tavaly 9-2-re "nyertek" ilyen téren a De Kuipban. Mindemellett pedig a játékvezető az a Stieler lesz, aki a BL-ben többnyire magas lapszámmal dolgozik (például a Sevilla-Lens ütközeten nyolc sárga lapot szórt ki), vagyis bő kétszeres szorzón érzünk potenciált ebben a tippben.


✅ Tipp #1: Lazio +0,75 (ázsiai hendikep) @1.72

✅ Tipp #2: Lazio -0,5 lapok @2.08

Fogadási határidő: október 25. 18:45