Bajnokok Ligája

Orbánékkal dupláznánk a szerdai BL-napon

Kötelező győzelem vár Lipcsére, mi pedig bizalmat is szavazunk a német sztárcsapatnak a Crvena ellen.

A  -  sajnálatos módon sérült  - magyar válogatottak által erősített RB Leipzig is folytatja a BL-küzdelmeket. A Rose-együttes történelme során először kerül szembe szerb ellenféllel, a bukik számai alapján pedig tükörsima győzelem van kilátásban számára. Ugyan azzal egyet kell értenünk, hogy favoritok a Bikák, de a Crvenát semmiképp nem írnánk le, még akkor sem, ha jellemzően hazai környezetben mutatja veszélyesebb oldalát.

A Red Star tavaly veretlenül nyerte meg a szerb bajnokságot, ami hatalmas teljesítmény. Idén ez a jó széria megszakadt, de a 10 bajnokin bezsebelt 24 ponttal is csak a Partizan előzi jelenleg a csapatot. Nem véletlenül mondtuk, hogy a csoportban jelenleg egy ponttal szerénykedő együttes hazai környezetben erősebb -

a legendás Rajko Mitics Stadionban az utóbbi 49 tétmeccsből csak egyszer veszített a csapat, még 2022-ben a Monaco ellen!

A Lipcsének tehát nagyon kéne a három pont, hiszen a november 7-i belgrádi visszavágón már nem lesz ennyire egyértelmű a képlet. Gulácsiék számára ugyanakkor sok jó előjel van, lássunk most párat ezek közül. A Bikáknak is a Red Bull Arenában megy jobban, ahol az utóbbi években megégett már a Man City és a Real Madrid is. Ugyan Guardioláék most nyerni tudtak Lipcsében, de a meccs egészen a hajráig nyitott volt. Orbánék ráadásul az utóbbi 17 európai kupameccsükből csak háromszor kaptak itt ki, ez jól mutatja erejüket. A csapatnak jól jött a nemzetközi szünet, ahol Yussuf Poulsen (Dánia) és Benjamin Sesko (Szlovénia) is gólt lőtt, mellettük pedig többen lehetőséghez jutottak. Még fontosabb, hogy a bajnokságban 3–1-es győzelemmel folytatták a Darmstadt otthonában, ezzel tartják ötödik helyüket.

Az idén egyre komolyabb hírnevet szerző, három gólnál és négy gólpassznál járó Xavi Simons legutóbb nem vette ki a részét a termelésből, ez könnyen változhat szerdán. Rose számára nincs új hiányzó, a támadósorban pedig több opciója is van, várhatóan ezúttal is a Darmstadtnak kettőt vágó Openda kezd majd csatárként. A vendégek sztárja, Osman Bukari is kihagyni kényszerül a meccset, a pályán lehet viszont a Leverkusen korábbi ásza, Aleksandar Dragovic.
 

Mire érdemes fogadni?

Ez a Lipcse hatodik BL-csoportköre, ezidáig pedig háromszor is sikerrel vette a kiírás ezen szakaszát. Idén jó eséllyel meglehet a negyedik egyenes kieséses szakasz, bár ebben a kvartettben a címvédő City mögött csak egy hely marad erre. A szerdai győzelem óriási löketet adhat és mivel a Crvena az utóbbi 10/8 idegenbeli meccsét elbukta az elit sorozatban, a pontszerzés szinte biztosan meglesz a hazaiaknak. Ugyanakkor enyhe intőjel, hogy a szerbek idén mind a 13 tétmeccsükön feliratkoztak a lőlapra, mindent összevetve tehát nagyon adja magát az alábbi tipp.


✅ Tipp #1: Lipcse nyer és mindkét csapat szerez gólt @2.40

Fogadási határidő: október 25. 21:00