Konferencia Liga

Sokat segítene a Fradinak itt egy bravúr, de ez tényleg csodával érne fel

A szerbek szinte reménytelen helyzetben látogatnak a Fiorentinához, de ha az olaszok ismét lebecsülik az ellenfelet...

A Ferencváros Genk elleni vendégjátékával egy időben a Fiorentina a csoport utolsó helyezettjét, a Csukaricskit fogadja az F-jelű négyesben. A kérdés elvileg csak a különbség lehet, de azért a Violák nem csak hajlamosak idén a furcsa pontvesztésre is, de talán az ellenfél lebecsülése sem áll távol tőlük. Lássuk az esélyeket.

Az olaszok hektikus szezonját jól jellemzi az, ami október 5-e óta történt velük, hiszen a Fradi elleni 2-2-t követően 3-1-re nyertek a bajnok Nápoly otthonában, hogy aztán a liga egyik leggyengébb csapata, az Empoli 2-0-val távozzon az Artemio Franchiból. Ezek a nagyon furcsa eredmények akár reménnyel is tölthetnék el a szerbeket, ám azért nem véletlen a hazaiak 1.10-es szorzója.

Viszont az Empoli ellen is kiütközött az, amelyet sokszor láthattunk, vagyis a Fiorentina szívesen próbálkozik, de soktól céltalanul, hiszen hiába a 19-7-es kapura lövési statisztika és Italianóék 72%-os labdabirtoklása, az Empoli magasabb xG-mutatóval zárta a meccset.

Pedig a tar mester nem pihentetett igazán, sokkal valószínűbb, hogy ezt a Csukaricski ellen teszi meg, hiszen hétvégén irány Róma, egy újabb rangadót játszik a Fiorentina, amely aligha érzi veszélyben a KL-továbbjutást, pedig ugye 180 perc után feleannyi pontja van, mint a riválisoknak.

Így tehát felforgatott kezdőt várunk az olaszoktól, Nzola, Bonaventura, Nico González, Arthur Melo vagy akár Milenkovics is pihenőt kaphatnak - bár még egyszer mondjuk, a Fradi ellen visszaütött a könnyelműsködés.

De hogy őszinték legyünk, sok minden nem szól a szerbek pontszerzése mellett. A hazai bajnokságban is csupán a 6. helyen álló gárda eddig nem sok vizet zavart a csoportban, jóllehet, Budapesten azért megszerezték a vezetést. Ugyanakkor mind a Fradi, mind a Genk ellen játszott, szerényebb képességű csapatról van szó, így még a tartalékos Fio is 3-4 góllal jobb lehet.

A magyarok 18, a belgák 16 lövést eresztettek meg a Csukaricski ellen, míg a Fio a Fradi ellen 24-et - bár igaz, hogy itt nem várhatjuk a vendégek kétgólos vezetését. Mindazonáltal vállalkozó kedvű Fiót várunk, ami a tippünknél is tükröződik.


✅ Tipp #1: Fiorentina 7.5 kaput eltaláló lövés felett @1.93
 

✅ Tipp #2: Csukaricski 3.5 kaput eltaláló lövés alatt @1.70
 

Fogadási határidő: október 25. 21:00