Darts

Már az első napon kiesik a budapesti bajnok?

Október 26-án, csütörtök este Dortmundban elrajtol az 500 ezer angol font összdíjazású Európa-bajnokság.

Tavaly óriási meglepetésre Ross Smith emelhette magasba a trófeát, aki most is ott lesz a mezőnyben, de pokolian kemény verseny elé néz. Mivel a kiemelést az ET-ranglista adja, így lehetséges például, hogy akár már a második körben olyan csúcsrangadókat lássunk, mint Michael Smith és Peter Wright csörtéje. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az első kör is bőven tartogat izgalmakat.

Csütörtökön a felső ág nyolc mérkőzése lesz terítéken, tehát már az első játéknapon bemutatkozik az említett két világbajnok, de színpadra lép többek között Gerwyn Price, Nathan Aspinall és az 1. kiemelt Dave Chisnall is.

'Chizzy' óriásit ment az idei European Tour során, hiszen négy állomáson is döntőbe jutott, többek között ugye Budapesten is, ahol emlékezetes csatában győzte le Luke Humphries-t. Tudjuk, hogy mire képes Chisnall, de most már hosszú évek óta azért harcol, hogy összejöjjön egy major-trófea és időnként ez görcsössé teszi. Idén kifejezetten nem megy neki a nagy tornákon, a World Matchplayen és a World Grand Prix-n egyaránt korán kiesett, pedig mindkétszer fogható ellenféllel találkozott.

Gondolhatnánk, hogy most az első kiemelésből profitálhat, hiszen az utolsó helyen kvalifikált dartsos lesz az ellenfele. Igen ám, de Chris Dobey-ról beszélünk, akinek tény, hogy az ET-versenyeken nem ment idén, a major eredményei viszont sokkal jobbak, mint honfitársának. Nem véletlen, hogy a fogadóirodák úgy gondolkoznak, hogy ez egy 50-50-es párharc a két angol között. Bátrabbak bevállalhatják, hogy elmennek döntő legig, amely 3.50-szeres kasszával kecsegtet.


✅ Tipp #1: Legek száma 11.5 felett @3.50
 

Fogadási határidő: október 26. 20:00


Kíváncsian várjuk majd, hogy mit hoz a regnáló világbajnok meccse, aki Raymond van Barnevelddel csap össze. A holland legenda nagy lendülettel tért vissza a profi darts körforgásába, de az elmúlt hónapokban szerényebb formát láthattunk tőle, a World Grand Prix-n például kifejezetten csalódás volt a játéka. Ettől függetlenül soha nem írhatjuk le Barney-t, ráadásul ne felejtsük el, hogy a két játékos a szeptemberi World Series of Darts Finals második körében megmérkőzött egymással és akkor a világelső bicskája beletört az ötszörös világbajnokba.

Azért ha Smith elemében lesz, akkor valószínűleg megoldja a továbbjutást, de egy középszerű teljesítménnyel abszolút képes konkurálni Barney.


✅ Tipp #1: Barney legmagasabb kiszállója 86.5 felett @1.833
 

Fogadási határidő: október 26. 20:00


Az első játéknapon egyébként nem nagyon tudunk egyértelmű meccset mondani, talán Gerwyn Price kiesése lenne a legnagyobb meglepetés Keane Barry ellen, de a walesi tavaly éppen ezen a tornán betlizte az egyik legkomolyabbat a szezonban. Meglátjuk idén több szerencsét hoz-e Dortmund Price-nak, mindenesetre a puskakezű ír ellen mindössze 1.20-as oddsot kapott az irodáktól.