Serie A

Milan-legendák egymás ellen, lapos tippek a Genoa-Salernitanára

Gilardino vs. Inzaghi - a kérdés pedig az, marad-e továbbra is nyeretlen a Salerno.

Hiába kezdődött kifejezetten biztatóan Paulo Sousa salernói uralkodása, végül a vártnál hamarabb, mindössze 25 meccs után távozott a vörösök kispadjáról az egykor Videotont is trenírozó mester. Ez persze nem akkora meglepetés, hiszen a Salernitana egyike azon 3 csapatnak, amely 9 forduló után még nyeretlen a bajnokságban, így különösen fontos lesz a péntek esti rangadó, amelyet a Luigi Ferrarisban játszanak - immáron - Filippo Inzaghi tanítványai.

SuperPippo debütálása nem sikerült igazán jól, hiszen múlt hétvégén a sereghajtó Cagliari ellen csak egy 95. perces büntető mentette meg a szégyentől a hazaiakat. Ráadásul ezen a meccsen nem is futballoztak jobban Inzaghi fiai, így biztosan szignifikáns javulásra lesz szükség, hogy a másik újonc ellen esetleg egy reminél már jobb eredményt érjenek el. Persze a nyeretlen mérleg ellenére sincs semmi veszve, hiszen a 13. helyezett Sassuolo és a 20. Cagliari között is csak 7 pont differencia van, így egy győzelemmel elszakadni ugyan nem lehet a hátsó szekciótól, de a tabellán előre lépkedni igen.

 

Gyömbérék egyébként otthonuktól távol csak 1 pontot szereztek, az viszont igen izgalmas tény, hogy noha Rómában jók voltak egy 2-2-re, ezt követően a Leccének, az Empolinak és a Monzának gólt sem tudtak szerezni. Ami viszont bizakodásra adhat okot, az az a tény, hogy Inzaghinak nincsen sérült vagy eltiltott játékosa, így a teljes keretéből válogathat. Ami bizonyos, a 3 góllal házi gólkirály szenegáli Dia ott lesz a kezdőben, míg az olasz lapok ékként a nigériai Ikuemesi játékára voksolnak, aki egyelőre még adós a gólokkal.

Genovában tulajdonképpen örülhetnek az eddig megszerzett 8 pontnak, hiszen az újonc sorsolása piszok nehéz volt. Két hónap alatt a Lazio, Fiorentina, Napoli, Roma, Milan, Atalanta hatos ellen is pályára kellett lépjen, gyakorlatilag nem volt olyan meccs emiatt a szezonban, ahol favorit lett volna az iparvárosi gárda. Ehhez képest a 15. hely csodálatos teljesítmény, most már csak hozniuk kell a kötelezőket Alberto Gilardino fiainak.

A másik ex-Milan-csatár helyzete már kevésbé jó, hiszen főleg a támadók között lehetnek hiányzói. A szintén milánói kötődésű Messias sérült, Strootman lábadozik, Retegui pedig egyelőre nincs abban a fizikai állapotban, hogy vállalni tudja a játékot az első perctől.

Vélhetően így klasszikus csatár nélkül kezd majd a Genoa, és Gudmundsson, valamint Malinovszkij felelhetnek majd a gólokért, ha Gila nem bízik az egyelőre Olaszországban igen gólképtelen Caleb Ekubanban.

Nagyon fontos meccs lesz ez, hiszen a Genoa egy sikerrel akár 5 pontra is kerülhet a vonaltól, míg a Salernónak lassan meg kéne ízlelni a győzelem ízét is. Kemény 90 percet sejtünk, amihez Davide Massa sem rossz elem, aki a Salernitana-Udinese meccsen 8 lapot osztott ki, de egyébként sem tartozik a félősebb játékvezetők közé.

Mindemellett a Genoa átlagolja a teljes mezőnyben és hazai pályán is a második legtöbb lapot, ahogyan Salernóban sem félnek egy-egy keményebb belépőtől.

 


✅ Tipp #1: Genoa +0.5 lap @2.00
 

✅ Tipp #2: Genoa 2.0 sárga lap felett @1.76
 

Fogadási határidő: október 27. 20:45