Darts

Három 2.00 feletti oddsot hozunk szombatra

Szombaton a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódnak a dortmundi darts Európa-bajnokság küzdelmei.

Délután és este egyaránt négy-négy mérkőzést bonyolítanak le, avagy a játéknap végére ismét megfeleződik a mezőny. Érdekesen alakultak eddig a történések Dortmundban, hiszen a felső ágon igencsak a papírforma érvényesült, így már a második körben rangadókat láthatunk, az alsó ágon viszont több nagyágyú is búcsúzott.
 

Három top 10-es párharc délután


Korábban már említettük, hogy az Európa-bajnokság kiemelését az ET-ranglista adta, így lehetséges, hogy a torna korai fázisában már akár döntőnek beillő párharcok is összejönnek. A délutáni etap különösen erősnek ígérkezik, hiszen a Michael Smith - Peter Wright csúcsrangadó mellett láthatunk majd egy Gerwyn Price - Nathan Aspinall és egy Rob Cross - Danny Noppert csörtét is, avagy további két olyan meccset, amelyeken top 10-es dartsos csapnak össze.

Az egyik legerősebb rajtot 'Noppie' produkálta, aki 106 körüli átlaggal 6-0-ra mészárolta le Andrew Gildinget. Nem lesz azonban egyszerű dolga a hollandnak, mert az a Cross is jól kezdte a tornát, aki Dimitri Van den Bergh ellen nyert meg egy presztízs csatát 6-2-re. Ha kitart mindkét játékos jó formája, akkor ebből szép kis adok-kapok születhet. Érdekes egyébként, hogy ebben a kiegyenlített párharcban a fogadóirodák inkább Crosst látják esélyesebbnek. Egy ilyen meggyőző Noppert-start után nehezen tudunk ezzel egyetérteni, underdogként nem kérdés, hogy elvisszük a hollandot.


✅ Tipp #1: Noppert nyer @2.18
 

Fogadási határidő: október 28. 15:00


Boríthatja a papírformát Aspinall is, aki csütörtökön sorozatban hét elveszített találkozó után végre nyerni tudott, méghozzá elég korrekt játékkal. Ha ezt a formát tartani tudja, akkor akkor lehet esélye a walesi ellen, aki középszerű teljesítménnyel kezdett Dortmundban.

A délután legnagyobb rangadója viszont kétségkívül a Smith - Wright lesz, amelyen két világbajnok feszül majd egymásnak. Előbbi váratlanul simán jutott túl Raymond van Barnevelden, utóbbi viszont nagyon mélyről, 1-4-ről fordított Gabriel Clemens ellen. Nincs jó szezonja a skótnak, de egy ilyen győzelemből meríthet energiát és abban biztosak lehetünk, hogy Smith ellen bizonyítani akar. Az előző két meccsükön egyébként Wright nyerni tudott, szóval a döcögős kezdés ellenére nem írnánk le a világelső ellen, aki ebben a szezonban szintén borzasztóak hektikusan teljesít.

 

'Pikachu' ismét megvicceli Van Gerwent?


Az esti szakasz legszínvonalasabb meccsét Luke Humphries és Krzysztof Ratajski vívhatja, akik egyaránt nagyon erős rajtot vettek a tornán. Az angol gyakorlatilag ott folytatja, ahol a World Grand Prix-n abbahagyta, de észnél kell lennie, mert a lengyel egy veszélyes játékos. Az viszont rossz érzéssel töltheti el Ratajskit, hogy az elmúlt három egymás elleni mérkőzésükön hiába tett korrekt játékot a színpadra, Humphries folyamatosan felül tudta teljesíteni és legyőzte. Látva 'Cool Hand' szezonját, Ratajskitól extra kell, hogy borítsa a papírformát.


✅ Tipp #1: Humphries -3.5 @2.06
 

Fogadási határidő: október 28. 22:00


Az utolsó nyolcaddöntőben Michael van Gerwen és Ricardo Pietreczko csap majd össze, amely párharcra egy hónapja még lehet legyintettünk volna, ám azok után, hogy szűk két hete a német legyőzte a holland klasszist, nagy hiba lenne előre leírni.

A 'Pikachu' becenévre hallgató fiatal német dartsos az ET-sikerével alaposan felhívta magára a figyelmet, de péntek este nem úgy tűnt, hogy különösebben összenyomná ez a teher, hiszen 104-es átlagot dobva 6-3-ra verte el a címvédőt. Óriási lendületben van Pietreczko és tökéletesen használja a hazai közönség energiáját. Már csak emiatt is borzasztóan nehéz este elé néz Van Gerwen, aki egyébként majdnem kipottyant az első meccsén Madars Razma ellen...

Bár a nyolcaddöntőkben már 10 nyert leg kell a továbbjutáshoz, de Pietreczko egy ilyen hosszabb meccsen is képes lehet felvenni a kesztyűt Van Gerwennel.


✅ Tipp #1: Legek száma 16.5 felett @2.08
 

Fogadási határidő: október 28. 23:00