NB I

Két tetszetős tippötlet a Fradi-Újpest derbire

Rég volt olyan derbi, hogy az Újpest ennyire közel legyen a Fradihoz, de a címvédő hazai pályán óriási favorit így is.

A derbi ezúttal valódi rangadó lesz, mivel a csapatokat csupán két pont és két hely választja el egymástól a tabellán, igaz, az FTC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A lila-fehérek remek sorozatban vannak, legutóbbi hat bajnoki összecsapásukból ötöt megnyertek és csak egyet veszítettek el, így megérdemelten állnak a harmadik helyen. Az újpesti együttes hivatalos honlapja szerint az első osztályban eddig lejátszott 238 derbi örökmérlege ferencvárosi fölényt mutat, 115-ször a zöld-fehérek, 61-szer pedig a negyedik kerületiek ünnepelhettek.

Érdekesség, hogy mindkét csapatot szerb edző irányítja, Nebojsa Vignjevics így honfitársa, Dejan Sztankovics ellen vezetheti az Újpestet, amely utoljára 2015. december 12-én győzte le ősi riválisát, akkor is vendégként.

A Ferencváros ugyanakkor a mostani szezonban eddig csak saját közönsége előtt veszített pontokat, augusztusban a Puskás Akadémia nyert a Groupama Arénában, ahol október elején a Debrecennek sikerült pontot szereznie.

A Konferencia-liga csoportkörében három forduló után második helyen álló FTC-ben sérülés miatt nem léphet pályára a magyar válogatott csatára, Varga Barnabás, aki már a belga Genk otthonában gól nélküli döntetlennel zárult csütörtök esti meccsre sem utazott el a csapattal. Sztankovics a szeptember eleji kinevezése óta még nem veszített tétmeccset a Ferencváros edzőjeként, érkezése óta 6 győzelem és 3 döntetlen a mérlege a gárdával.

Mire érdemes fogadni? 

Bár a Ferencvárosnak a héten egy külföldi utazást is be kellett iktatnia és legjobb gólszerzője sérülés miatt nem is léphet pályára, ezzel együtt is úgy gondoljuk, hogy a címvédő megnyerheti ezt a meccset. A jó hangulat és a közel telt ház garantált, így közel 20 ezer nézővel a háta mögött a Fradi érvényesíteni tudja a papírformát. 

Eredetileg a fogadóirodák egy 1.25 körüli szorzóval jöttek ki a Fradira, de ez az odds mostanra egészen 1.40 fölé kúszott, vagyis a fogadók nem bíznak a zöldekben. 

Mi viszont bízunk, ugyanis ez egy olyan meccs, amit nem lehet nem komolyan venni, Sztankovicsnak pedig fontos lenne, hogy ne ezen a mérkőzésen szakadjon meg a jó sorozata. 

Tippnek egy kombinált fogadást néztünk ki, amelynek értelmében a Fradi szerez legalább két gólt a meccsen és a Fradi neve mellé kerül a több szöglet is. Utóbbi műfajból a Ferencváros hétig is eljuthat, erre pedig szintén egy 1.80 feletti szorzót tudunk levadászni.


✅ Tipp #1: Ferencváros gólok 1.5 felett + Ferencváros több szöglet@1.85

✅ Tipp #1: Ferencváros szögletek száma 6.5 felett@1.81
 

[4206601] 2023-10-29 18:00:00 Ferencváros - Újpestx;