Darts

Négy bevállalós tipp vasárnap délutánra

Vasárnap délután a negyeddöntőkkel folytatódnak az Eb küzdelmei, majd este jönnek az elődöntők és végül a finálé.

Izgalmas végjáték elé nézünk Dortmundban, hiszen ha délután a papírformának megfelelően alakulnak a dolgok, akkor este a Michael van Gerwen, Peter Wright, Luke Humphries, Gerwyn Price kvartett között dőlhet el a 2023-as Eb-cím. Ehhez persze lesz egy-két szava a többi versenyben lévő dartsosnak is...


 

Chris Dobey - Peter Wright


A papírforma beteljesüléséhez ez tűnik a legneccesebb párharcnak. Noha Peter Wright életjeleket mutat és kifejezetten biztató játékkal győzte le a világelső Michael Smith-t szombaton, azért Chris Dobey bőven képes olyan ellenállásra, amelybe beletörhet a kétszeres világbajnok skót bicskája. Az angolnak egyébként szintén nagyon rendben volt a tegnapi teljesítménye, hiszen egy hosszú meccsen, közel 100-as átlaggal 10-8-ra nyert Stephen Bunting ellen. Ez sem ígérkezik egy rövid találkozónak, ahhoz valamelyiküknek nagyon rossz napot kellene kifognia, de az eddig látottak alapján ez nincs annyira benne a pakliban. Legalább 17 legben gondolkozunk, ennyiből pedig illene lehozniuk az egy-egy 100+ kiszállót.

 

Gerwyn Price - Danny Noppert


A fogadóirodák egyértelmű állást foglalnak a walesi mellett, ami látva a szombati játékát nem olyan meglepő. Price 5-5 után elképesztő sebességre váltott Aspinall ellen és végül 100 feletti átlaggal 10-5-re nyert. Ha a második szünet utáni formát mutatja Gezzy a mai napon, akkor nem lesz egyszerű megállítani. Noppert persze egy nagyon veszélyes ellenfél, Price a mumusai közé tartozik.

A két játékos az elmúlt másfél évben nyolc alkalommal mérte össze a tudását - köztük a World Matchplayen, a Grand Slamen és a World Grand Prix-n -, és kivétel nélkül mindig a walesi jutott tovább.

Noppert legutóbb 2020 nyarán győzte le Price-t...

 

Luke Humphries - James Wade


Viszonylag régen láthattuk James Wade-et ilyen magasságokban egy major tornán, de ezúttal szerencséje volt a sorsolással. Noha Dirk van Duijvenbode és José de Sousa sem kis nevek a szakmában, ám mindkét dartsos mélyen tudása alatt teljesített, a holland éppen elérte a 75-ös, míg a portugál a 82-es átlagot. Humphries ellen teljesen más ellenállásra számíthat a rutinos angol, a világranglista-negyedik az egyik legforróbb játékosa a mezőnynek. Ugyan Luke elég hullámzóan játszott szombat, de ahogyan Price, ő is a második szünet után lépett a gázra és végül öt leg különbséggel küldte haza Ratajskit.

A két játékos legutóbb két hete a European Tour keretén belül csapott össze és Wade szemszögéből az a meccs elég csúfosan alakult, hiszen Humphries 6-0-lal ütötte ki. Ekkora különbség most talán nem lesz, hiszen akkor a fiatal angolnak minden összejött és 111-es átlagot dobott, de azért Humphries egyértelmű esélyese ennek a negyeddöntőnek.

 

Michael van Gerwen - Gian van Veen


Egy korábban még nem látott holland rangadóval zárul a délutáni szakasz, ugyanis Michael van Gerwen ellenfele az a Gian van Veen lesz, aki pályafutása első major negyeddöntőjére készül. Különösebben nem meglepő ez az eredmény a fiatal hollandtól, hiszen a szezonban több tornán is megcsillogtatta már a tudását. Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mennyi maradt még a tankjában vasárnapra. Az biztos, hogy Van Gerwen ellen nem lesz egyszerű dolga, akit pénteken és szombaton egyaránt teszteltek, szóval két nehéz győzelmen van túl, amikből rengeteg energiát meríthetett.


✅ Tipp #1, Dobey-Wright: Mindkét játékos dob 100+ kiszállót @2.00

✅ Tipp #2, Price - Noppert: Price 180-ak 5.5 felett @2.10

 

Tipp #3, Humphries - Wade: Humphries -3.5 @2.17

✅ Tipp #4, Van Gerwen - Van Veen: MVG 180-ak 5.5 felett @2.375

 

Fogadási határidő: október 29. 13:10