Tenisz

Ez a legjobb tipp a Fucsovics - Zverev csörtére?

A magyar és a német teniszező karrierjük első egymás elleni meccsére készülnek Párizsban.

Cikkünk írásának pillanatában még nincs meg a keddi párizsi menetrend, de az biztos, hogy Fucsovics Márton pályára lép majd, méghozzá a világranglista-kilencedik Alexander Zverev ellen. Bár mindketten hosszú évek óta az élvonalba tartoztak, ám furcsa módon ez lesz pályafutásuk első egymás elleni csörtéjük.

A mérkőzést természetesen a 10. kiemelt német várja favoritként, akinek magához képest nincs kiemelkedő szezonja, de nagyon úgy tűnik, hogy még így is sikerül kvalifikálnia magát a torinói ATP-világbajnokságra. Jelenleg ugyanis Zverev a hetedik legtöbb pontot teniszezte össze, igaz szüksége lenne néhány győzelemre Párizsban, hogy biztos legyen a helye. A motivációval tehát biztosan nem lesz probléma a németnél, aki a tavalyi sérülése óta egyébként is nagyon szeretne újra topformában játszani és a legrangosabb címekért harcban lenni.

Az amerikai kemény pályás tornákon elég szépen fel is építette magát, majd a jó formát átmentette Kínába, ahol egy kisebb tornát megnyert és Pekingben elődöntőzött. Ezt követően azonban jött két teljesen váratlan vereség, Sanghajban mindössze négy játékra volt jó Roman Safiullin ellen, majd ezt követte a tokiói blama Jordan Thompson ellen. Múlt héten Bécsben már valamivel jobb passzban volt, a papírformákat hozta és a negyeddöntőben egy ki-ki meccsen búcsúzott Andrey Rublev ellen.

Ami Fucsovicsot illeti, sok extrát nem láthattunk tőle az ősszel, az viszont mindenféleképpen pozitívum, hogy ezen a párizsi tornán elég magabiztosan oldotta meg a selejtezőt, pedig Emil Ruusuvuori és George Barrere személyében két elég kemény ellenfelet kapott, akik egyébként szintén top 100-as teniszezők.
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Zverevnek kell még néhány győzelem a biztos világbajnoki szerepléshez, tehát ezen a meccsen csak neki van vesztenivalója. Ezért mindenféleképpen meglovagolhatja Marci, aki egyébként is nagyon szereti amikor ekkora underdogként mehetnek neki egy meccsnek. Az ilyen találkozókra mindig felszívja magát a magyar, ráadásul a selejtező alapján úgy tűnik, hogy jól érzi magát a párizsi borításon.

Nem gondoljuk, hogy ez egy sima meccs lesz Zverevnek, az amúgy is mindig nehéz a kiemelteknek, amikor egy lendületben lévő játékost kapnak. Fucsovicsnak pedig megvan a rutinja és a tudása is, hogy ezzel a minimális előnnyel élni tudjon.

Duplázót kapunk egy Marci-szettre, de akkor közel háromszoros kasszáért még jobb választás lehet a 2.5 szett felett opció.


✅ Tipp #1: FSzettek száma 2.5 felett @2.77
 

Fogadási határidő: október 31. 16:30