Tenisz

Három betli után ezt a meccset illene lesimáznia az amerikainak

Taylor Fritz győzelmi kényszerben igazolja a papírformát Párizsban.

Hétfőn megkezdődnek a párizsi torna főtáblás küzdelmei, avagy jön az ATP-világbajnokság előtti utolsó 1000-es verseny. Jelenleg Holger Rune bortokában az utolsó torinói repjegy, de Hubert Hurkacz és Taylor Fritz is lőtávolon belül van a dánhoz képest.

A nagy különbség a két üldöző között, hogy amíg a lengyel októberben a gázra lépett, addig az amerikai csak botladozik. Hurkacznak viszont nem volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen már az első körben megkapta Seb Kordát, aki ellen egy ki-ki mérkőzést játszhat.

Papíron Fritzre jóval könnyebb feladat vár Sebastian Baez ellen, de látva az amerikai októberi formáját és eredményeit, ez sem tűnik lefutott meccsnek. Fritz Sanghajban elég meglepő vereségbe nézett bele az ellen a Diego Schwartzman ellen, akinek annyira gyenge szezonja van, hogy a top 100-ból is kicsúszott már a világranglistán. Az amerikai nem tudta kiköszörülni a csorbát Tokióban sem, ahol Shintaro Mozchizuki viccelte meg, majd múlt héten már Európában, a bázeli második körben betlizett Alexander Shevchenko ellen.

Tény, hogy nem ügyetlen játékosoktól kapott ki Fritz, a japán például extázisban teniszezett a hazai közönség előtt, de aki ott szeretne lenni a világbajnokságon, annak ilyen meccseket meg kell tudnia oldani. Nyilván ez az amerikai önbizalmának sem tett jót és most már ráadásul győzelmi kényszerben kell majd teniszeznie.
 

Mire fogadjunk?


Baez kültéri kemény pályán nem rossz, idén Winston Salemben még tornát is nyerni tudott és emlékezhetünk, hogy a US Openen is jót ment. Más viszont a helyzet teremben, ezek között a körülmények között a leggyengébb, eddig az ATP Touron hétből hat meccsét elveszítette, tavaly Párizsban Karen Khachanov ellen mindössze két gémre volt jó. Fritz ellen kültéren sem nagyon ment eddig neki, idén Indian Wellsben három, míg tavaly Cincinnatiben kettő játékot tudott összekaparni.


✅ Tipp #1: Fritz -4.5 @1.83
 

Fogadási határidő: október 30. 15:30