Serie A

Gólgazdag rangadóval zárulhat a forduló, de ezúttal melyik oldalon lesz a Fio?

Hét közben hatot rúgott a Fiorentina, tavaly viszont itt négyet kapott a Laziótól. Mi lehet most a képlet?

Érdekesnek és változatosnak tűnő rangadóval zárul az olasz forduló, a Fiorentina az Artemio Franchiban fogadja a Laziót. A két csapat között 4 pont van a tabellán, ám meglepő módon a Violák javára, akik egy bravúrgyőzelemmel tapadhatnak is az élbolyra. A kérdés, hogy milyen kezdőknek szavaznak bizalmat a mesterek.

Merthogy a nemzetközi kupában mindkét csapatnak jelenése volt, ám amíg a Fiorentina egy laza hatost gurított az EKL-ben a Csukaricskinek, addig a Lazio 3-1-re kikapott Rotterdamban, ezzel pedig nehézkessé vált a továbbjutás. Ennek ellenére Maurizio Sarri van jobb helyzetben hiányzók szempontjából, hiszen teljes kerettel dolgozhat, ami még azért magában rejti a rotálás lehetőségét.

 

A 4-3-3 nem változik, viszont Immobile padozhat, helyén Castellano kezdhet, aki egyelőre még adós a gólokkal. A fiatal argentin a nyáron érkezett Rómába, az utolsó három meccsén pedig már 1+3-as mutatóval zárt, szóval a forma kezd elindulni, már csak a gólok hiányoznak.

Firenzében - ahogyan azt jeleztük is - pihentetések voltak a szerb csapat ellen, ám az eredmény így is nagyon szép. Bár a Csukaricski igen súlytalan csapat és emberhátrányban is játszott közel egy órát, azért a hat gól mindenhogy megsüvegelendő, főleg kissé tartalékosan.

Nico González, Bonaventura, Arthur, Duncan, Comuzzo és Milenkovics is visszakerülhetnek a kezdőbe, míg a csatárposztot úgy tűnik, Beltrán bérli ki magának a csütörtöki duplájával. A kérdés persze a szokásos, melyik arcát láthatjuk most a hektikus Fiónak, ahogyan az is, hogy a szerbek elleni hatos megszilárdítja-e végre a Fio támadójátékát.

A favorit joggal a Lazio, több okból is. Hiányzóktól mentes kerettel dolgozhat Sarri, a Violák pedig 2016 óta nem tudtak nyerni az Olimpicóban, a mérleg azóta 6 római siker és két remi. Ez egyébként azt is jelenti, hogy a jelenkor egyik legtehetségesebbnek tartott edzője, Vincenzo Italiano soha nem nyert még meccset a Lazio ellen - a Sasok az egyetlen ilyen jegyzett csapat, amellyel minimum négyszer találkozott a tar zseni.

Papíron benne van egy góldús találkozó, ha a Fiorentina is jobbik arcát mutatja, kisülhet ebből egy 3-1, 3-2 is, ahogyan a két csapat utolsó 11 meccsén közel 3-as volt a gólátlag. A bukik azért nem számítanak gólparádéra, így mi az alap határon ezt a 90 percet beoverezzük.

A másik ötletünk egy vállalkozó kedvű Fiorentinát valószínűsít. Egyrészt tippünk szerint inkább a vendégek lesznek hátrányban, másrészt a Csukaricski ellen biztosan megjött Beltránék lövőkedve.

 


✅ Tipp #1: 2.5 gól felett @1.94

 

✅ Tipp #2: Fiorentina 11.5 kapura lövés felett @1.75

Fogadási határidő: október 30. 20:45