Angol foci

Már a PL 10 legjobb játékosa között van Szoboszlai?

Ismét Szoboszlai volt a hétvége egyik sztárja a PL-ben, a válogatott kapitánya most 2 gólpasszal vétette észre magát.

Tovább folytatódik Szoboszlai Dominik tündérmeséje, a magyar válogatott csapatkapitánya újabb nagyszerű mérkőzésen van túl a Liverpool csapatában. A Vörösök vasárnap délután a nagy múltú Nottingham csapatát fogadták az Anfield Roadon és ahogy a korábbi összes hazai találkozójukat, úgy ezt az ütközetet is behúzták (3-0). 

A Liverpool egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa Szoboszlai Dominik volt, aki ezúttal gólt ugyan nem szerzett, de két gólpasszával így is a meccs embere tudott lenni, sőt az statisztikákkal foglalkozó Opta a forduló álomcsapatába is beválasztotta a magyar középpályást, méghozzá a második legmagasabb osztályzattal a triplázó arsenalos Nketiah mögött. 

Szoboszlai Dominik ország- és klubváltása tehát tényleg meseszerűen alakulat, a fiatal magyar játékos szűk három hónap alatt a Premier League egyik legnagyobb szenzációja lett. A Liverpool-drukkerek már hetek óta szó szerint ódákat zengenek Szoboszlairól, aki viszont teljesítményével mostanra a szakmát is meg tudta győzni. Jürgen Kloppnál nagyon rövid idő alatt tudott nagyon komoly pozíciót kiharcolni magának, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a német sztártréner egyik legfontosabb embere lett Szoboszlai ebben a szezonban, aki minden bajnokin kezdőként kapott lehetőséget ideáig. 

 

A 10 legjobb között a Premier League-ben? 

Szeptember végén Szoboszlai egy Leicester City elleni LK-mérkőzés után került a címlapokra, miután óriási bombagólt ragasztott a Rókák hálójába. Akkor kíváncsiságból megnéztük, hogyan kínálják a szorzókat a fogadóirodák arra vonatkozóan, hogy Szoboszlai Dominik legyen az Év játékosa a Premier League-ben. 

Már egy hónappal ezelőtt is nagyon meglepő volt, hogy milyen előkelő helyre rangsorolták a bukmékerek a magyar játékost, hiszen az szorzók alapján létrejött erőrangsorban akkor a 14. helyet foglalta el az egész bajnokságban. 

 

Hogy Szoboszlai fejlődése töretlen, azt nem csak az mutatja meg kiválóan, hogy az elmúlt egy hónapban a Transfermarkt például már 70 millió euróra emelte Dominik piaci értékét, hanem az is, hogy az Év játékosa rangsorban újabb helyeket tudott előrelépni. 

Szoboszlai Év játékosa díját jelenleg 34-szeres szorzón kínálják, amivel holtversenyben a 10. legnagyobb esélyesnek számít. 

 

Szoboszlai egy hónappal ezelőtt még 41-szeres szorzót kapott, vagyis szépen kúszik fel azon a bizonyos ranglétrán. Szoboszlai előtt olyan sztárokat találunk a sorban, mint Haaland, Szalah, Rodri, Declan Rice, Phil Foden, Son, Maddison vagy Julian Alvarez, viszont a magyar játékos mögött sem akárkik sorakoznak, hiszen Bernando Silva, Kevin de Bruyne, Odegaard, Grealish, Isak, Rashford, Bruno Fernandes mind-mind igazi világsztárnak számítanak. 

Amilyen tempóban termeli a gólokat idén is Erling Haaland, nehéz elképzelni, hogy ne legyen címvédés az Év játékosa kategóriában, ugyanakkor az, hogy egy magyar játékos három hónappal a PL-be szerződése után ennyire előkelő helyen szerepeljen egy szakmai rangsorban, az mindenképpen örömteli. 


✅ Premier League Év játékosa 2023/24
 

Erling Haaland@2.50

Mohamen Szalah@ 7.00 

Rodri 11.00
.
.
Szoboszlai Dominik@34.00