Német Kupa

Dárdaiék mumusa jön a kupában, íme a tippünk

A bukik alapján nagyjából háromesélyes a Mainz elleni összecsapás, amin így inkább a meglepetést lehet érdemes pakolni.

A hétvégén Dárdai Pál fellélegezhetett, hiszen csapata győzelemmel hangolt a szerdai, Mainz elleni Német Kupa-meccsre. A második fordulós ellenfelet is az Olimpiai stadionban fogadják a kék-fehérek, a fogadók pedig lassan kezdenek visszapártolni a csapathoz, ugyanis háromesélyes szorzójuk a piac nyitása óta 2.90-ről már három tizedet esett. 

Csapathírek

Véletlenek ugyebár nincsenek, a 05-ösök ugyanis rég nem látott gyenge kezdést produkáltak az élvonalban. Az első kilenc fordulóban kereken nulla győzelem áll az együttes neve mellett, a három összegereblyézett pont mellé pedig -15-ös gólarány társul. Mondjuk idegenben az utóbbi hetekben mutattak pozitív életjeleket Zentnerék, akik a tavaly látottak alapján sokkal többre képesek. Mesterük, Bo Svensson alatt viszont már nagyon vékonyodik a jég, pedig korábban a nagy elődökkel, Kloppal és Tuchellel említettek már egy lapon. Ne feledjük, hogy a Pokal első körében is csak vért izzadva verték ki az alsóbb ligás Elversberget, hasonlóan nehéz 90 percre készülhetnek Berlinben is.

Főleg, hogy a Hertha inkább hazai környezetben képes a maximumra felpörögni. Dárdai Pál együttese szombat délután a Paderbornt fogadta, és Haris Tabakovic duplájával, valamint Jonjoe Kenny góljával 3-1-re legyőzte a vetélytársat. A pokoli hangulatot teremtő hazai ultrák támogatásával már az ötödik győzelmét is megszerezte a Bundesliga II-ben a kék-fehér csapat, amely az élvonalból jelenleg aligha kaphatott volna könnyebb ellenfelet a második körre. Dárdai feje mondjuk főhet, ugyanis fiai közül Palkó után Bence is bokasérülést szenvedett és emiatt hetekre kidőlt, így ismét gyűlnek a fontos hiányzók a magyar tréner számára.

Tudtad? A Mainz legutóbb 2019 márciusában kapott ki a Herthától - akkor is Dárdai volt az edző - , azóta nyolc meccse veretlen ellene.

Mire érdemes fogadni?

Adott tehát egy vegyesen teljesítő másodosztályú, viszonylag kiszámíthatatlan Hertha és egy bukdácsoló, augusztus óta nyeretlen, de keretügyileg lényegesen erősebb Mainz. A kimenetelt ezek alapján inkább nem bántanánk, ha muszáj lenne, akkor inkább a hazai felé fogadnánk, de ezúttal egy játékos-tippet veszünk ki. A Debrecent és Diósgyőrt is megjárt Tabakovic óriási szezont fut Dárdai kezei alatt, eddig 11 tétmeccsen 10 gól és 3 gólpassz áll a neve mellett a berlinieknél. Mivel hazai pályán szerezte góljai 70 százalékát, így 2.60-ért nem tűnik rossz üzletnek újfent meglövetni, hiszen ha valaki, akkor ő igazán megnehezítheti a mainzi védelem életét.


✅ Tipp #1: Tabakovic gólt lő @2.60

Fogadási határidő: november 1. 20:45