Nemzetközi foci

Jövőre is Aranylabda nélkül marad Haaland és Mbappé?

Lionel Messi bezsebelte a nyolcadikat, de a két kihívó egy újabb komoly riválist kapott a nyakára az új idényre.

Lassan már minden évben megszokhatjuk, hogy ha Aranylabda díjátadóra kerül sor, a közösségi médiában egymást érik a miért nem neki kellett volna nyerni kommentek. Ez idén sincs másképp, Lionel Messi nyolcadikja után újfent kitört a "forradalom". Ráadásul a bukmékerek még azt sem zárják ki, hogy jövőre jön a kilencedik...

A 2024-es Aranylabda szavazásra ugyanis már megjelentek az első szorzók és Lionel Messi úgy is az ötödik legalacsonyabb szorzót kapta meg, hogy már csak az MLS-ben rúgja a bőrt. Vagyis inkább rúgná, ugyanis csapatával már számára véget ért az idény lényegi része.

Visszatérve az európai focira, jövőre jó eséllyel az nyerheti meg ezt a szavazást, aki vagy a BL-ben vagy az Eb-n képes lesz kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A legnagyobb esélyes pedig jelenleg a bukmékereknél Jude Bellingham, igaz a fiatal angolra is ötszörös pénzt fizetnének.

Látva milyen formában kezdte az idényt Bellingham ez nem akkora meglepetés. A középpályás briliáns játékkal 13 meccs után már 13 gólnál tart, a hátán cipeli egyelőre a Real Madridot.

Mögötte sorakozik csak fel Kylian Mbappé és Erling Haaland. A City csatárának megint az lehet a problémája, hogy Norvégia nem tűnik túl versenyképesnek a nemzetközi színtéren, márpedig láthattuk, hogy önmagában a góllövésért nem feltétlenül jár Aranylabda. Mbappé viszont klubszinten szenved, a PSG játékát látva pedig túl nagy menetelésre nem kell feltétlenül számítani a BL-ben, de a németországi Eb egyik legnagyobb esélyese a gall alakulat.

Az élbolyba még Harry Kane fért oda, a Bayern München sztárjának viszont vélhetően nem elég a Bundesligában brillíroznia, ha valóban be akarja zsebelni az elismerést.

A jelenlegi szavazási rendszerrel szinte elképzelhetetlen, hogy ne támadó nyerjen, így Rodri előkelő helyezése meglepő lehet, no meg a listán feltűnik Cristiano Ronaldo is, aki Mo Szalah-t is megelőzi. Szoboszlai Dominikra (egyelőre) nem kínálnak szorzót a bukmékerek.

A 2024-es Aranylabda szorzói