Tenisz

Erős tippel megyünk Djokovics ellen

Másfél hónap kihagyás után Párizsban tér vissza a szerb klasszis, de nem vár rá egyszerű rajt.

Bombameglepetés a párizsi Masters második játéknapján, két szettben ugyanis vereséget szenvedett a wimbledoni címvédő Carlos Alcaraz - mondjuk mi ezt előre megjósoltuk! Szerdán újabb nagyágyúk mutatkoznak be a Bercy-ben, köztük a korábbi hatszoros bajnok Novak Djokovics, aki a spanyol rivális betlijével nagy lépést tett, hogy megőrizze világelsőségét az év végén.

A szerb klasszis az elmúlt nyolc párizsi versenyéből hétszer eljutott a döntőig és papíron minimum egy elődöntő most is kinéz Djokovicsnak, ott aztán majd Jannik Sinner azért már okozhat fejtörést. Persze elkezdeni egy Masterst soha nem egyszerű, főleg másfél hónap kihagyás után. Láthattuk, hogy Alcaraz sem tudott topformában visszatérni, pedig "csak" 20 napig nem versenyzett.

Djokovics a US Open megnyerését követően szeptember közepén a Davis Kupában még pályára lépett, az ázsiai versenyeket viszont kihagyta, ami leginkább csak azért volt meglepő, mert Kínában óriási szurkolói bázisa van. De nyilván 36 évesen már át kell gondolni a versenynaptárat, főleg a szezon második felében.

'Nole' szerdán a világranglista-31. Tomas Martin Etcheverry ellen kezd, aki magához képest nagyszerű szezont fut, hiszen két ATP-döntőt és egy Grand Slam-negyeddöntőt is játszhatott idén. Klassz sztori, hogy az argentin srác Djokovicshoz mérte magát és a meccsek után táblán jelezte, hogy mennyire csökkent a hátránya a példaképéhez képest.

Végül tavasszal Rómában összejött az első csörtéjük és bizony Etcheverry emelt fővel vonulhatott le a pályáról, hiszen a veresége ellenére nagyon szépen tartotta a lépést a szerbek ászával. Akkor ugye salakon játszottak, ami az argentin fiúhoz inkább közel áll, teremben várhatóan jóval nehezebb dolga meccsben lenni Djokoviccsal.
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Djokovics kedden párosban már játszott egy meccset, de nyilván az egyéni más kávéház. Etcheverry leginkább abban bízhat, hogy a szerb másfél hónap kihagyás után kissé rozsdásan tér majd vissza. Egyébként az is jó kérdés, hogy Djokovicsban mennyi motiváció maradt így az év végére, hiszen az egész szezonjára az volt jellemző, hogy a Grand Slamekre fókuszált - nem véletlen, hogy csak egyetlen Masters-címet nyert 2023-ban.

A fogadóirodák óriási favoritnak tartják Djokovicsot, de nem gondoljuk, hogy óriási verést oszt majd ki. Egyrészről Etcheverry elég ügyes és nagy küzdő, másrészről meglepő lenne egy űrtenisz a szerbtől. Nyolc játékot egész nyugodtan összeteniszezhet a dél-amerikai.


✅ Tipp #1: Etcheverry megnyert játékai 7.5 felett @1.89


Fogadási határidő: november 1. 15:00