Holland foci

Újabb katasztrófa vagy sima győzelem? - tipp az Ajax bajnokijára

Botrányos, amit idén produkál az Ajax, így már a harmadik edző próbálja kihúzni a csávából az amszterdamiakat.

Az egész európai futballszezon legnagyobb negatív meglepetése talán a holland Ajax, amely 8 lejátszott meccs után sereghajtó az élvonalban. A helyzet a veszett pontok alapján sem rózsás, bár így legalább a középmezőnyben áll az amszterdami gárda, ennek ellenére a csütörtökön esedékes, 3. fordulóból elhalasztott, Volendam elleni bajnokin nem hibázhat a csapat.

Pedig a szezon jól indult, első három meccséből kettőt is megnyert az Ajax, így az összeomlás kicsit a semmiből érkezett. Zsinórban tíz nyeretlen meccsnél járnak Bergwijnék, amelyet már a szurkolók is állandó tiltakozással és verbális keménykedéssel tudnak elviselni. A szériának hamar edzőváltás is lett a vége, a nyáron kinevezett Maurice Steijn helyére ideiglenesen Hedwiges Maduro ült le a kispadra, ám vele sem akart működni a csapat.

A korábbi holland válogatott védővel előbb Brightonban kapott ki az együttes, majd a PSV vendégeként kapott egy ötöst úgy, hogy félidőben még az amszterdamiak vezettek. Ebből a sorozatos pofonból muszáj felébrednie a sokkal többre hivatott Ajaxnak, amely bár kétségtelenül meggyengült a nyáron, ehhez a szurkolók már hozzászokhattak. Távozott például Kudus, Timber, Álvarez vagy Bassey, akik mind a Premier League-be költöztek, de az érkezők rovatnál is több tehetséget találunk, akik látszólag egyelőre nem tudták felvenni az Eredivise ritmusát.

A Volendam elleni "kiesési rangadón" már John van 't Schip irányítja majd a Zsidókat - révén, ez az egyik beceneve a klubnak -, aki elmondta, örül, hogy annál a klubnál dolgozhat ismét, ahol nem csak a játékos pályafutását, de az edzői karrierjét is elkezdte. Talán nem is véletlen, hogy a stáb most egy "született amszterdamit" kért fel a katasztrofális kezdés kiigazítására.

Elvileg könnyű feladat kéne legyen ez a hazaiak számára, hiszen a Voldendam akkor sem egy rémisztő klub, ha utolsó három bajnokijából kettőt is megnyert. Ami viszont érdekes, hogy idegenben idén mind a négy találkozóját úgy veszítette el, hogy gólt azért szerzett, míg mindent összevetve 14 bajnoki óta nem tudott nyerni otthonától távol.

Fontos faktor lehet a Johan Cruijff Arénában a sérültlista, hiszen az nagyon vaskos az Ajaxnál. Hiányzik a csapat első és második számú kapusa, így a német utánpótlás válogatott Diant Ramaj véd, aki a felnőtteknél eddig 3 meccsen 8 bekapott gólnál jár, 26 percenként beszedett egyet.

Sérült továbbá Rensch, Sosa, Axel Dongen, Forbs és Mannsverk is - többen közülük valószínűleg játszanának, ha nem is a kezdőcsapat tagjaként.

Ebben az évezredben a felek nyolc tétmeccséből hatot is megnyert az Ajax, a Volendam csupán két remire volt képes, viszont ne felejtsük el, hogy ezen a nyolc találkozón azért bőségesen eredményes volt a Volendam is, nem is véletlen, hogy a BTS opcióra 1.64 körül fizetnek a bukik.

Ez lesz csupán az Ajax negyedik bajnokija hazai pályán, és bár az 1-0-2-es mérleg nem szép, azért a Feyenoord vagy az Alkmaar kategóriákkal jobb csapat a mai ellenfélnél. Mi egy igen elszánt hazai csapatot várunk, amely egyedül is simán képes 3-4 gólt lőni, de a tendencia azért azt mutatja, a Volendam is eredményes lesz. Vehemens Ajaxot és veszélyes Volendamot várunk, tippjeinket a gólokra fűztük fel, nálunk ugyanis ez egy klasszikusan gólzáporos 3-2, 4-2, 4-1.

 


✅ Tipp #1: 3.75 gól felett @1.89
 

✅ Tipp #2: Ajax 1. gólja a 30. percig - Igen @1.70
 

Tipp #3: Ajax gólpercek: 130.5 felett @1.85
 


Fogadási határidő: november 2. 20:00