Tenisz

Ez a faktor eldöntheti a Tsitsipas - Zverev derbit

A görög és a német sztár az idei szezon során első alkalommal méri majd össze tudását a párizsi közönség előtt.

Csütörtökön a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódnak a párizsi torna küzdelmei, a játéknap legrangosabb meccsén pedig Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev néz farkasszemet egymással. Jelenleg úgy fest, hogy mindkét teniszező ott lesz az év végi torinói világbajnokságon, ám a vesztes egészen addig nem lehet nyugodt, amíg Hubert Hurkacz és Holger Rune versenyben vannak.

Nem lesz tehát teljesen tét nélküli ez a nyolcaddöntő, egyébként is, mivel mindkét játékos magához képest gyengébb szezont fut, így nagy küzdelemre számíthatunk.

Különösen Tsitsipastól volt fura a visszaesés, hiszen egy Ausztrál Open-döntővel indította az évet és ezek után arra számíthattunk, hogy a legnagyobb címekért és a világelsőségért lehet harcban 2023-ban. Ehhez képest mindössze Los Cabosból egy ATP250-es tornagyőzelme van, de erre is egészen augusztusig kellett várnia. Érdekes, hogy lendületet ez sem adott a szezonjának, ugyanis azóta kezdett igazán látványos botladozásba és összesen hét meccset veszített el favoritként.

Nagyon kellene tehát a görögnek egy jó párizsi, majd torinói szereplés. De senki nem adja olcsón a bőrét, Zverev sem fogja, aki a tavalyi csúnya sérülése után egész évben azzal küzdött, hogy felépítse magát a legjobb szintjére. Nem jár rossz úton a német, de azért Masterst egyelőre neki sem sikerült nyernie 2023-ban.

A fogadóirodák 50-50-re hozták ki a szorzókat, a fogadók részéről a tétek viszont inkább Tsitsipasra érkeznek, ami annak lehet köszönhető, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan frissebben várhatja ezt a találkozót, mint a német riválisa.

Zverev ugyanis kedden nagyon nehéz meccsen tudta csak átrágni magát Fucsovics Marcin, majd szerda este még ennél is jobban megharcolt Ugo Humbert ellen. Mindkét körben döntő szettre kényszerült és több, mint 6 órát volt a pályán. A szervezők sem voltak kegyesek Zverevvel, hiszen nem a mai játéknapon a délutáni etapba rakták, miközben tegnap 22 óra magasságában végzett a franciával.

Ennyire kevés pihenővel nehéz lesz megoldania ezt a Tsitsipas elleni csörtét, miközben a görög erőnyerőként alapból egy meccsel kevesebbet játszott és tegnap FAA ellen is gyorsabban végzett, ráadásul még korábban is lépett pályára. A frissesség tehát Tsitsipas mellett szól és ezt illene kihasználnia.


✅ Tipp #1: Tsitsipas nyer @1.80


Fogadási határidő: november 2. 14:00