Magyar Kupa

A Paks még idegenben is kiütheti a Honvédot

Az előjelek alapján gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a Paks hány góllal tud győzni a Bozsik Arénában...

Egy mérkőzés maradt hátra a Magyar Kupa negyedik fordulójából, amelyet csütörtökön rendeznek a Bozsik Arénában, avagy a Honvéd a Paks együttesét fogadja. A találkozónak, a bukmékerek szerint, a vendégek a favoritjai, akikre mindössze átlagosan 1.60-szoros oddsot kínálnak.

Csapathírek

Igaz, ez nem meglepő, hiszen a Honvéd a tavalyi szezonban elbúcsúzott az NB I-től, a nyáron ennek is köszönhetően gyengült, avagy nem csoda, hogy az NB II-ben is szenved. A kispestiek 13 fordulót követően csupán 16 pontot gyűjtöttek, nullás a gólarányuk, így pedig két pontra vannak mindössze a 15. helytől, ami kiesést jelentene az NB III-ba, az élvonalba jutást garantáló második pozíciótól pedig 12 egységre vannak...

A hazaiaknak a formájuk bőven hagy kívánni valót maga után, az elmúlt két bajnokijukon például nem tudtak győzni. Pécsett gól nélküli remit értek el, vasárnap viszont a Kazincbarcika mind a három pontot elvitte a Bozsik Arénából (0-1). A kupa legutóbbi játéknapján egyébként az NB III-as Dorog otthonában nyertek 4-2-re...

A gyengélkedésnek meg is lett az eredménye, Pinezits Máté vezetőedző távozott a csapat éléről, ideiglenesen Djordje Kamber fogja a kormányrudat. A korábbi játékosnak nem lesz tehát könnyű feladata csütörtökön, egyébként is a hétvégi meccsre a Honvéd mindössze 18 játékost nevezett be, többek közt Lovric, Átrok, Keresztes, Eördögh, Haragos vagy Kundrák is kimaradt.

Ezzel szemben a paksiak gyakorlatilag bombaformában utazhatnak a fővárosba. A vendégek a Ferencváros elleni 6-1-es (!), augusztusi végi vereséget követően nem találtak legyőzőre, az elmúlt nyolc tétmeccsükből pedig hetet (!) is megnyertek.

Az egyetlen döntetlent Kecskeméten érték el még pár hete (1-1), azóta a Zalaegerszeget idegenben 5-2-re ütötték ki, míg vasárnap 3-1-gyel küldték haza a Kisvárdát. Ám korábban a Fehérvárt, a Debrecent vagy a Puskás is lenyomták, így az NB I-ben a második helyen tanyáznak, s mindössze egy pont a hátrányuk a Ferencvárossal szemben, igaz, a IX. kerületiek eggyel kevesebb meccset vívtak meg. Az MK-ban egyébként a harmadosztályú BKV Előre alakulatát verték az előző kanyarban, méghozzá idegenben, 7-0-ra.

Bognár György a Kisvárda ellen Hegedűs, Balogh, Vas és Könyves játékára sem számíthatott, igaz, ők már egy ideje nem szerepeltek a zöld-fehéreknél.

Mire érdemes fogadni?

A Honvéd tavaly ugye még az NB I-ben szerepelt, de a legutóbbi két Paks elleni csatája nem sikerült. Egy éve Tolnában 5-0-ra (!) kapott ki, míg áprilisban hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett ellene. Az előjelek alapján pedig ezúttal is a zöld-fehéreknek van nagy esélye a győzelemre, hiszen minőségibb garnitúrával rendelkeznek, ráadásul sokkal jobb passzban vannak. 

Avagy egyet kell, hogy értsünk a bukmékerekkel, ha kis túlzással is, de tényleg csak az a kérdés a dolgok mostani állása szerint, hogy a Paks hány góllal tud nyerni a Bozsik Arénában? Még akkor is, ha az edzőváltás felkavarhatja az állóvizet Kispesten.

Ennek köszönhetően pedig két tippünk is van a találkozóra. Az első, hogy a vendégeket -0,75-ös ázsiai hendikeppel nyeretjük, ami ugye már egygólos "V" esetén is generálna profitot, míg a másik, hogy úgy fogadunk a paksiakra, hogy sikerük mellett még több, mint 2,5 gólt is várunk a találkozón.


✅ Tipp #1: Paks -0,75 (ázsiai hendikep) @1.78

✅ Tipp #2: Paks nyer + Több, mint 2,5 gól  a mérkőzésen @2.36

Fogadási határidő: november 2. 19:30