Német Kupa

9, de akár 51-szeres pénzt is hozhat a feje tetejére állt Német Kupa

A két top favorit már a második körben búcsúzott, a legjobb 16 közé pedig csak hat élvonalbeli együttes jutott.

A DFB Pokal az egy meccses lebonyolítási rendszer miatt a meglepetések melegágya, ahogy azt már sokszor kiemeltük. A sorozat második köre aligha cáfolt rá erre az állításra, hiszen már ebben a korai szakaszban búcsút intett a küzdelmeknek a kétszeres címvédő Lipcse és a serleget 20-szor elhódító Bayern München is. Utóbbi legutóbb a 2020-as, hat trófeát hozó történelmi idényben győzedelmeskedett, viszont az elmúlt 4/3 idényben már a második kanyarban elhullott.

A Bayernt most a harmadosztályban 15. helyen álló Saarbrücken ejtette ki, amelynek háromesélyes sikere több, mint 70-szeres (!) pénzt fizetett!

 

A Tuchel-csapat fél szemmel már a hétvégén érkező Dortmund elleni derbire figyelt, némileg erre is foghatják ezt a blamát, de valódi magyarázatot aligha találnak. Az alsóbb ligás kiscsapat, amelynek edzője mellékállásban óvó bácsi (!), 26 százalékos labdabirtoklással és két pontos kapura lövéssel verte 2-1-re az ország legrettegettebb csapatát, ezzel a kupa történelmének egyik legnagyobb bravúrját hozva. Azért tegyük hozzá, hogy némi előzménye volt ennek a diadalnak, ugyanis a Saarbrücken 2019 óta hat magasabb ligában focizó csapatot is kivert a kupából, de kétségkívül ez a csapat valaha volt legnagyobb eredménye.

 

Bármilyen meglepő, még a Saarbrückennél is van gyengébb csapat a legjobb 16 együttes között, ugyanis a Regionalliga Südwestben, azaz a negyedosztályban szereplő FC 08 Homburg a Fürthöt kicsapva léphetett a következő körbe. A harmadik fordulóban mindenesetre már csak hat Bundesliga-együttes maradt, lássuk tehát, hogyan változtak a végső győzelem szorzói a favoritok távozását követően.

A két éllovas a bukik számai alapján immár a Dortmund és a Leverkusen, amelyekre 3.50-szeres körül fogadhatunk. A kettő közül talán a Bayer egy fokkal szimpatikusabb választás, amely Xabi Alonso irányításával megtáltosodott idén és eddig még nem is talált legyőzőre. A Frankfurt is megérhet egy kis aprót, hiszen tavaly is a döntőig menetelt, hiába gyengélkedett a bajnokságban, a Pokal nagyon fekszik neki, amelyet legutóbb 2018-ban húzott be. A címben említett gigászi szorzót Dárdai Pál Herthájára fizetik az irodák, ezt inkább csak az érdekesség kedvéért listáztuk. Mondjuk az élvonalbeli Mainzot simán kiverték a jelenleg Bundesliga 2-t taposó fővárosiak, innét pedig már csak négy meccset kell nyerni a végső győzelemig...


✅ Német Kupa 2023/24: Végső győztes
 

Borussia Dortmund @3.40

Bayer Leverkusen @3.50

VfB Stuttgart @6.00

Eintracht Frankfurt @9.00

Wolfsburg @15.00

Hertha @51.00


Fogadási határidő: december 5. 01:00