Libertadores Kupa

Brazil-argentin döntő a dél-amerikai BL-ért! - íme a tippünk

Másfél évtizede nem nyert Libertadorest a Boca, amely győzelmével és vereségével is történelmet írna.

Szombaton este, az ikonikus Maracanában kerül sor a 2023-as Libertadores Kupa döntőjére, amelyet a brazil Fluminense és az argentin Boca Juniors vív egymással. A brazil-argentin felállás szinte egy barátságos meccs esetén is masszív alaphanggal rendelkezik, hát még ha egy olyan fontos sorozatról beszélünk, mint a Libertadores Kupa.

Hiába lesz ez a 12. fináléja az argentin gárdának, érthető módon "idegenben" underdognak számít, ráadásul egy csapat sem vesztett több döntőt még a Bocánál, igaz, egy csapat sem nyert még többet sem, amennyiben szombat este borul a papírforma. A túloldalon közel sincs ekkora rutin, a Flu a 2008-as ezüstérme után másodszor jutott be az 1960-ban alapított sorozat fináléjába, de mivel számukra hazai pálya a Maracana, így az oddsszabás nem meglepő.

Nehezebb útja is Jorge Almíron gárdájának volt, hiszen mindhárom(!!!) egyenes kieséses találkozóját büntetőkkel nyerte meg, sorrendben az uruguayi Nacional, az argentin Racing és a brazil Palmeiras ellen, ráadásul mind a hat mérkőzése döntetlenre végződött, négy ízben gól sem esett. Ezzel szemben a Fluminense egyetlen hosszabbításra sem kényszerült, egyedül az Internacional tudta megszorongatni a riói gárdát, a hat meccséből négyet is megnyert.

Ha a kereteket nézzük, nagy különbséget nem láthatunk, a braziloké 76 millió euróra taksált, az argentinoké 79 milliót ér a Transfermarkt statitisztikái alapján. Néhány ismert játékost is levadászhatunk a nevek között, a Bocánál Edinson Cavani, Sergio Romero és Marcos Rojo is igazi veteránnak számít (bár utóbbi eltiltás miatt nem játszhat), míg a Flunál Felipe Melo és Marcelo együtt már a 75 éves ostromolják.

De a rutint mi sem példázza jobban, minthogy a két kezdő kapus, Sergio Romero és Fábio együtt 79 évesek.

Talán nem kell ecsetelni, milyen hangulat is várható a Maracanában, persze az argentinokat sem kell félteni, ugyanis a hírek szerint több, mint 100 ezren kelnek útra, hogy jegy híján a Copacabanán felállított kivetítőkön szurkolják ki kedvenceik győzelmét. A vendégcsapat tagjai elmondták, nagyon ki vannak éhezve a sikerre, nem csak azért, mert 2007 óta nem nyertek Copát, de azért is, hogy végre beérjék a rekorder Independientét.

Meglepően régen, 2019-ben volt legutóbb brazil-argentin párharc, az utóbbi három évben házi döntőt rendeztek a futball őshazájában, de '19-ben is legyőzte a Flamengo a Rivert úgy, hogy a 89. percben még az argentinoknál volt a fór.

 

A két csapat egymás elleni mérlegéből felesleges kiindulni, 11 éve nem játszottak egymás ellen, igaz, 2008-ban a Fluminense épp az elődöntőben ütötte ki a Bocát, míg 2012-ben az argentinok örülhettek a negyeddöntőket követően.

 

Mire fogadjunk egy ilyen meccsen?

A bukik persze kínálnak fogadási lehetőségeket a lapokra, de mi ezzel most nem élnénk. A 6,5-es határ egy ilyen meccsen alapvetően nem is szédítően magas, de a kolumbiai sporttárstól kicsit félünk. Roldan egyébként a Bocának vezetett nem is olyan régen, akkor a Palmeiras elleni elődöntő odavágóján 29 faultra csak 3 sárgát adott, abból is egyet a kispadra. Mindemellett mi a döntetlent favorizáljuk, ami magában rejti a hajrában óvatoskodó csapatokat, kevés taktikai faulttal, ami nem kedvez a lapoknak sem. Ha viszont a 70. perc körül mondjuk vezetnének a vendégek, akkor elszabadulhatnak az indulatok.

Kicsit sablonos tippnek tűnhet, de megyünk a under és a hosszabbítás irányába, amelyet szépen alátámaszt a Boca idei éve. Egyértelműen a Big Flu dominálhat hazai pályán, míg a Boca már most aláírná, hogy a trófea büntetőkkel dőljön el, már csak azért is, mert Sergio Romero a három párharc alatt 11 lövésből 6-ot is kivédett, ami hihetetlen statisztika.

Bejátsszuk tehát az undert, illetve bátor ötletként azt is, hogy büntetőkkel dől el a párharc. Noha ilyen eset utoljára 2013-ban fordult elő, azért korábban igen gyakori volt, az argentinok pedig 2000-ben és 2001-ben is így vitték haza a serleget

 


✅ Tipp #1: 2.25 gól alatt @1.70
 

✅ Tipp #2: Nincs első gól @6.55
 

Tipp #3: Továbbjutás módja: Tizenegyespárbaj @5.00
 


Fogadási határidő: november 4. 21:00