Bundesliga

Ha Dárdaiék hármat vertek a Mainznak, akkor Orbánék?

A Hertha is csúnyán elpáholta a mélyrepülésben lévő 05-ösöket, akiknek a Lipcse adhatja a következő pofont.

A címben említett képlettel számolva akár kiütéses vendég győzelmet is várhatunk a Mainz-Leipzig Bundesliga-találkozón, ám a helyzet talán ennél egy fokkal bonyolultabb. Tény, hogy a 05-ösök gyatra formában vannak, de végre megtörtént a már időszerű edzőmenesztés, ami újult erőt adhat, a Bikák ellen pedig már többször kijött a lépés a közelmúltban.

Csapathírek

A múltban sokszor egekig magasztalt, egy ponton a nagy elődöknél (Klopp, Tuchel) is jobb mutatókat hozó Bo Svensson tehát távozott a Mainz éléről. Ez már eléggé lógott a levegőben, hiszen 14 bajnoki óta nyeretlen a csapat, legutóbb a Bayern Münchent verte még tavasszal. Az utolsó csepp a pohárban a jelenleg másodosztályban vitézkedő Hertha elleni 3-0-s kupakudarc volt, ezt követően közös megegyezéssel felállt a padról Svensson.

A Lipcse merőben más utat járt be ezidáig, bár annyi egyezik, hogy a kétszeres Német Kupa-címvédő is búcsúzott a héten a sorozattól. A Wolfsburg elleni 1-0-s zakón hiába voltak komoly mezőnyfölényben Gulácsiék, a kapu előtt semmi nem akart összejönni. Pedig a bajnokságban szépen megy a szekér, a kilenc kör alatt gyűjtött 20 pont a csapat történelmének második legjobb eredménye ezen a ponton. A BL-ben is szépen masírozik a Rose-legénység, ahol a Young Boys és a Crvena zvezda elleni kötelezőket lehozva továbbjutásra áll.

Tudtad? A Leipzig idei 9/7 Bundesliga-összecsapásán legalább három gólt láthattunk!

Remek hír, hogy újra 100 százalékos a magyar válogatottat is erősítő Gulácsi Péter, aki a kupában meg is kapta a bizalmat. Szombaton viszont jó eséllyel újfent Blaswich kezdhet majd, Gula mellett pedig Orbán sem számíthat játékra, akinek visszatérése decemberre várható. Sérült még Dani Olmo és Bitshiabu, a hazai oldalon a nyári sztárigazolás, Anwar El Ghazi és Onisiwo azok, akik különböző okok miatt nem futhatnak ki a gyepre.

 

Mire érdemes fogadni?

Hiába az erőviszonybeli komoly különbség, elnézve a két együttes múltbeli meccseit, a mérleg egyáltalán nem egy oldalra billen. Meglepő módon az utóbbi öt H2H találkozóból háromszor nyertek a 05-ösök, legutóbb hazai pályán verték 3-0-ra Orbánékat, ám ezúttal aligha számítunk ilyen eredményre. A gólok mondjuk jó eséllyel potyoghatnak majd, hiszen az elmúlt 14/12 tétmeccsük over 2.5-es eredményt hozott, ehhez még tegyük hozzá, hogy a Mainz védelme a második legrosszabb jelenleg a ligában. A Bikák pedig még soha nem lőttek ilyen sok gólt (25) kilenc kanyar alatt, tehát már csak ezeket a tényeket kell egy tippbe összegyúrnunk és készen is vagyunk.


✅ Tipp #1: X2 + több, mint 2 gól @1.86
 

Fogadási határidő: november 4. 15:30