Serie A

Végigtippeltük a fél fordulót - ötletek a Serie A-ból szombatra és vasárnapra

Négy érdekes találkozóra is tippeltünk a Serie A-ban, ahol két rangadót rendeznek hétvégén.

Múlt héten Napoli-Milan és Inter-Roma, ebben a fordulóban pedig Atalanta-Inter és Fiorentina-Juventus, vagyis nem panaszkodhatunk nagyon a Serie A izgalmas meccseire - és akkor még a jövő heti Lazio-Romát meg sem említettük. Ezúttal viszont kicsit szélesebb körben nézzük meg az étlapot, kiemelvén néhány szombati és vasárnapi találkozót.

Nem sok csapat tudott tavaly pontot szerezni Nápolyban, a legnagyobb meglepetés pedig talán a Salernitana volt. A két fél most Salernóban találkozik, a vendégekre kínált 1.50-es szorzó pedig nem véletlen, a hazaiak ugyanis meredeken zuhannak a Serie B felé. A sereghajtó Vörösökön az edzőváltás sem segített sokat, a Cagliari ellen 1, a Genoa ellen pedig 0 pontot szereztek Pippo Inzaghi fiai, a pozitív ingert így a kupasiker jelenti, a másodosztályban is vergődő Sampdoria ugyanis egy négyessel távozott a Stadio Arechiből.

Bár a Partenopei kifejezetten gyengén futballozott a Milan elleni meccs egyes szakaszaiban, így is sikerült egy döntetlent elérnie 0-2 után, így továbbra is ott van a címvédő az élmezőnyben. Ugyan Osimhen továbbra sem bevethető, de ezt a meccset a gólkirály nélkül is meg kell oldania a délieknek, ez pedig szerintünk simán össze is jöhet.

 

  • Salernitana-Napoli (szombat 15:00) - Napoli 2.0 gól felett @1.79

 

Jól hangzó rangadó lesz az Atalanta-Inter, hiszen a bergamóiak épp szebb napjukat élik, míg az Inter robog a bajnoki cím felé, ahogyan azt illik is a bajnokság favoritjának. A két csapat szeret izgalmas meccseket játszani, viszont furcsa módon a bergamóiak 2018 óta nem tudták legyőzni a Nerrazzurrit. A rangadókon eddig hibátlan Intert idegenben is esélyesebb, különösen azért, mert új sérültje nincsen, a Lautaro-Thuram kettős pedig igencsak jól muzsikál.

Erre a meccsre egy lapos tippet néztünk ki, megtámadva a fogadóirodák bántóan alacsony határát. Ennek persze jó oka van, hiszen egyrészt egyik csapat sem durva, másrészt Sozza spori sem az a vadul kártyázgató játékvezető. Viszont egy rangadón mégsem tudjuk kihagyni a 4.25 körüli egál line-t, egy szoros 90 perc alkalmával benne van, hogy a végére elszabadulnak az indulatok.

 

  • Atalanta-Inter (szombat 18:00) - 4.0 sárga lap felett @1.73

 

Múlt hétvégén bizonyossá vált, van még mágia az olasz futballzseni, Claudio Ranieri tárcájában. A Cagliari ugyanis egészen a 72. percig 3-0-ra égett otthon a Frosinone ellen úgy, hogy még egy büntetőt is hibáztak a szárdok, így morálisan a béka feneke alatt lehettek Pavolettiék. Ekkor alighanem már az ősz Ranieri és frissítgette az önéletrajzát lelkesen, ám a fiai óriási küzdőszellemről tanúbizonyságot téve, fordítani tudtak, ezzel pedig sokkal többet nyertek, mint 3 pont.

Vasárnap délután a Genoa látogat Szardíniára, a széria pedig akár folytatódhat is, hiszen a másik újonc nem verhetetlen csapat. Érdekesség, hogy tavaly oda vissza 0-0-t játszottak a fele, de idén a Genoa még nem nyert idegenben bajnokit. Nem titok, mi itt a lapokra megyünk rá, mivel Marco Guida játékvezetőben ott van azért az x-faktor és tavaly is mindkét találkozójukon kiosztásra került 6-6 sárga lap.

 

  • Cagliari-Genoa (vasárnap 15:00) - 5.0 sárga lap felett @1.90

 

Végül nézzük a forduló legpikánsabb mérkőzését, a Fiorentina-Juventusnak ugyanis Roberto Baggio átigazolása óta nem kell különösebb reklám. Bár a Violák sem futnak rossz szezont, az idei Juvéban van valami, ami nem hiányozhat egy csapatból, ami a Scuedettóra esélyes. Nyögvenyelősen nyeri csak meccseit, de szeptember vége óta gólt sem kapott, igaz, lőni is csak ötöt sikerült az öt meccsen.

 


Érdekes 90 perc elé nézünk, ahol nem feltétlenül kell gólgálát várni. A Violák hektikus támadósorát sokszor megénekeltük már, a Juve védelme viszont furcsán jól teljesít, ráadásul az utolsó öt bajnokijukon egyetlen gól sem esett az első félidőben. Újabb, számottevő hiányzó egyik oldalon sincs, így érvényesülhet a papírforma, amelyre ráadásul nem is kapunk rossz oddsot. Egy fogadásépítős szelót dobtunk össze, két biztonságosnak tűnő tippel fűszerezve.

 

  • Fiorentina-Juventus (vasárnap 20:45) - Bet Builder: x2 + 1. félidő 2 gól alatt @1.86