Bundesliga 2

Vasárnap jön zsinórban a harmadik Hertha-győzelem?

Címkék:

Dárdai csapata kezdi felvenni a ritmust a másodosztályban, így három pontért utazik Rostockba is.

A Bundesliga második vonalában már a 12. kör van terítéken, amelynek vasárnap kora délutáni idősávjában szokás szerint három meccset rendeznek. Mi természetesen a Rostock-Herthát néztük ki magunknak, amelynek enyhe favoritja a vendégsereg, hiszen már a bukik is elkezdtek számolni az utóbbi 7/5 tétmeccset nyerő berlini együttessel.

Dárdai Pál a szezon során először lélegezhetett fel pár napig, hiszen csapata a hétvégi, Paderborn elleni siker után a Német Kupában is sikerrel vette a második kört. A Bundesligában vitézkedő - pontosabban jelenleg tök utolsó - Mainz 3-0-s legyőzése kétségkívül a szezon eddigi legnagyobb sikere, a kritikus hangok pedig kezdenek elcsitulni a magyar szakemberrel kapcsolatosan. Dárdai a legjobb 16 közé jutás után kiemelte, hogy nulláról kellett felépítenie a Herthát, amely azonban kezd csapattá formálódni.

"Aki követi a Hertha sorsát, az tudja, hogy a nyáron mindenkit el kellett adni és ár-érték arányban hoztunk olyan játékosokat, akik kevésbe vagy semmibe sem kerültek – abból kellett csapatot gyúrni, ami nem volt egyszerű, de nagyon szépen fejlődnek, akarnak.

A tegnapiról azt lehet mondani, hogy szinte hibátlan mérkőzés volt mind támadásban, mind védekezésben. Körülbelül olyan volt, ahogyan én szeretem, masszív középpályás letámadással, az ellenfélnek úgy két veszélyes kapura lövése volt.

- értékelte a szerda esti meccsen látottakat Dárdai Pál, akinek fiai a szörnyű bajnoki rajt után már megkezdték a kapaszkodást a tabellán is, amelyen egy újabb sikerrel már a top 10-be is betörhetnek.

A helyzetet sajnos továbbra is sérültek sora nehezíti, köztük a kapitány két fiával, Palkóval és Bencével, akik akár hónapokat is kihagyhatnak. Toni Liestner a Paderborn elleni 3-1-es győzelem alkalmával jutott a kiállítás sorsára, így eltiltását tölti, de nem bevethető Dudziak, Gechter és Kempf sem. A hazai oldalon Lukas Scherff, Milosz Brzozowski és Simon Rhein sem állnak majd Alois Schwartz mester rendelkezésére.

A Hansa pont ellentétes utat járt meg a Herthával, ugyanis a szezonrajt abszolút biztatóan indult. Két bajnoki győzelem, továbbjutás a kupában, azóta viszont megrekedt a csapat szekere. Az utóbbi 7/6 Bundesliga 2-es meccset elbukva visszazuhant az osztályozót érő 16. helyig, a hangulatot pedig aligha emelte, hogy a hét közben a Nürnberg ellen kizúgott a DFB Pokalból is. Nem is akárhogyan, hiszen a 94. percig vezetett, ám a Der Club csak bekaparta az egyenlítést, a hosszabbításban pedig bevitte a továbbjutást érő találatot is.

Mire érdemes fogadni?

A Rostock mellett tehát nem sok minden szól ezen a ponton. A csalódott legénység egyre mélyebben van, a Hertha viszont szépen megindult, így ezúttal is érdemes lehet Dárdaiék felé húzni. Pláne, hogy az odds elég szép a "V"-re, mi pedig ezt emiatt be is biztosítjuk. A 0-s ázsiai hendikep is 1.70-szerest fizet, ez pedig csak akkor úszna el, ha a berliniek pont nélkül maradnának az Ostseestadionban. Halkan tegyük még azt is hozzá, hogy a gólokat párosával lövő, továbbra is parádézó Tabakovic újfent a bukik radarja alatt maradt, 3-szoros felett pedig ismét megérhet egy kis aprót a meglövetése.


✅ Tipp #1: Hertha 0.0 (ÁH) @1.70
 

Fogadási határidő: november 5. 13:30