Tenisz

Korán bajba kerülhet Fucsovics Bulgáriában, tipp a magyar rangadóra

  • Cesc18

Kedden három magyar is pályára lép Szófiában és egyikük biztosan ott lesz a második körben.

Egyik szemünk sír, a másik nevet, ha a szófiai főtáblára tekintünk, hiszen az nagyon szuper, hogy három magyar teniszezőnek is szurkolhatunk, a sorsolással ugyanakkor nem volt szerencsénk, miután Piros Zsombor és Marozsán Fábián egymás ellen kényszerült csatába szállni. Igaz, nézhetjük úgy is, hogy így viszont biztosan lesz magyar a legjobb 32 között.
 

Piros Zsombor - Marozsán Fábián


A két magyar közül egyértelműen Marozsánnak van nagyobb éve, aki januárhoz képest több, mint 100 helyet javított a világranglistán és már a top 50 kapuján kopogtat. A 24 éves magyar legemlékezetesebb győzelme természetesen a római tornához kötődik, ahol úgy jutott el a selejtezőből a legjobb 16 közé, hogy két szettben elpáholta Carlos Alcarazt - a spanyol klasszist az egész szezonban Marozsánnal együtt csak hárman tudták szettveszteség nélkül legyőzni. De 'Fábi' Sanghajban megmutatta, hogy nem csak salakon, hanem kemény pályán is számolni kell vele, hiszen a kínai közönség előtt Alex De Minaur és Casper Ruud skalpját egyaránt levadászta.

Nagyon komoly fejlődést mutatott ebben a szezonban Marozsán, ami Pirosra már nem feltétlenül igaz. A szintén 24 éves magyar továbbra sem tudott elmozdulni a Challenger-szintről, persze nagyon szép, hogy ott két tornát is megnyert és jó néhány elődöntőt is játszhatott.

Ettől függetlenül ez egy kiegyenlített párharc lehet, hiszen a két játékos nagyon jól ismeri egymást. Piros egy breszti negyeddöntővel melegített, Marozsán viszont betegség miatt visszalépett a bécsi selejtezőtől, igaz ennek már két hete. Nem mernénk győztesre tippelni, az over ugyanakkor kecsegtető.


 

Fucsovics Márton - Terence Atmane


A harmadik magyar a főtáblán az a Fucsovics Márton, aki 2019-ben egészen a döntőig jutott Szófiában. Idén egyelőre ATP-finálé nélkül áll Marci, talán ezen a héten kijön neki a lépés, a sorsolása ugyanis egész baráti. Mondjuk a kezdés akár trükkös is lehet, hiszen Terence Atmane hiába nincs a top 100-ban, idén egyszer már meglepte a jóval rutinosabb magyart.

Még július végén egy spanyol Challenger-torna negyeddöntőjében futottak össze és meglepetésre a fiatal francia 6-3, 7-6 arányban borítani tudta a papírformát.

Nyilván Marci most már tudja, hogy mire számítson Atmane ellen, de a francia elég gyors ütemben fejlődik és bizony még keményebb dió lehet, mint a nyáron. Pedig az adogatása már akkor is nagyon jól működött, hiszen a magyar bréklabdát sem tudott kiharcolni ellene. Nagyon nem lesz ez tehát egyszerű menet Fucsovicsnak, az értéket egyértelműen a pluszos hendiben látjuk.


✅ Tipp #1: Piros - Marozsán: 22.5 játék felett @1.86
 

✅ Tipp #2: Atmane +3 game hc.@1.92

Fogadási határidő: november 7. 09:00