Bajnokok Ligája

4 tippünk is van a BL halálcsoportjára

Nehéz papírformáról beszélni egy ilyen csoportban, de mi nem is borítjuk azt. 1 csoport, 2 meccs, 4 tippötlet.

Igazán rászolgál a nevére a BL halálcsoportja, hiszen amikor már azt hittük, a PSG és a Newcastle simán továbbjut a Dortmund és a Milan kárára, akkor a németek egy meglepetés győzelemmel folytatták BL-kalandjukat Angliában. A 4. körben jönnek a visszavágók, vagyis Milan-PSG és Dortmund-Newcastle rangadókat rendeznek, mi pedig kiveséztük a 2x90 percet.

 

Milan-PSG

Kezdjük talán az egyértelműbb meccsel, nehéz ugyanis azt látni, hogy tör majd komoly borsot a Rossoneri a párizsiak orra alá. Pioliék persze sokszor bizonyították már, hogy akkor képesek a legnagyobbat dobbantani, amikor már mindenki lesajnálja őket, de azért jelenleg nem túl rózsás a helyzet az iparvárosban. A BL-továbbjutás szinte biztosan elúszott, mivel Giroud-ék 270 perc alatt még gólt sem szereztek, de a bajnoki forma sem túl dicsőséges. Legutóbb például az addig nyeretlen Udinese távozott a San Siróból 3 ponttal, ez pedig jelentősen megszaporította a #PioliOUT hashtegek jelenlétét a szurkolói berkekben.

Márpedig hiába a hazai pálya, az olaszok masszív underdogok a PSG-vel szemben, amely ezekben a hetekben nem szeret nagyon hibázni. Utolsó öt meccsén egyaránt 3 gólt szerzett, meg is nyerte mindet, ráadásul kezd több lábon is állni Luis Enrique, nem csak Mbappé teljesítményétől függ a siker. Ott van például Zaire-Emery, akit máris elképesztő tisztelet övez, Lucho kizárólag szuperlatívuszokban beszél a középpályásáról, aki 17 éves létére már 2 gólnál és 5 gólpassznál jár a szezonban - a BL-ben pl. 3 meccs, 3 assziszt.

Hiányzó mindkét oldalon rengeteg van, a Milannál többen is kérdésesek. Egyedül a Pulisic-Giroud-Leao trió tűnik biztosnak, a védelem és a középpálya is rendkívül képlékeny, míg a túloldalon bár sokan hiányoznak, közülük csak Danilo játszott idén tétmeccset.

Két héttel ezelőtt nem volt túl sok kérdés, a PSG sokkal jobban futballozott, a pesszimista milanisták pedig ezúttal is sima vendégsikerre számítanak. Tény, nem sok érv szól a Milan mellett, de sebzett oroszlánként, pont az ilyen vert helyzeteknek mestere a tavalyi BL-elődöntős.

8-szoros oddsért nem tudjuk nem bejátszani Zaire-Emery asszisztját, hátha maradt egy a párizsi kettőből neki, míg másik tippünk a Milan lövéseire vonatkozik. Az olaszok Párizsban is tüzeltek becsülettel, és ahogyan ott, úgy hazai pályán is valószínűleg a meccs nagy részében hátrányban lesznek.

 

  • Zaire-Emery gólpasszt ad @8.00
     
  • AC Milan 11.5 lövés felett @1.70

 

 

Borussia Dortmund-Newcastle

Némileg kacifántosabb a helyzet Dortmundban, ahol ha nem is győzelmi kényszerben érkezik a Newcastle, de legalábbis nem számolhattak azzal az angolok, hogy a BvB 3 egységgel távozik a St. James's Parkból. Angliában meglepően jól futballozott a Dortmund, így győzelme nem mondható érdemtelennek, közel kétszer annyi xG-vel zártak a Darazsak, mint a Szarkák. A fájó csípés azonban nem maradt benne Eddie Howe csapatában, és bizony idegenben is legalább annyira esélyes, mint ellenfele.

Az utóbbi két meccsén ugyanis két nagyágyút intézett el a Newcastle, előbb a Manchester United kapott otthon egy hármast, majd az Arsenal kapitulált a Tyne-folyó partján, ez azért megrémisztheti a közben a Bayerntől négyest beszedő Dortmundot. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy jobb csapat a United, és a sorsolás miatt talán neki jobb a döntetlen, de biztosan fűti a visszavágás vágya Willockékat.

A legégetőbb érvágás a vendégeknél a korábbi dortmundi támadó, Alexander Isak hiánya, de Jacob Murphy is megsérült az Ágyúsok ellen, az ő szolgálataikra nem számíthat Howe, Barnes, Targett, Anderson és Tonali mellett. A németeknél Emre Can és Marius Wolf esetleges hiánya megemlítendő, a Reus-Füllkrug-Malen hármas viszont igencsak rémisztően hangozhat.

Hasonló a logikánk, mint az előző meccsen, a vendégek sikerét sejtjük, ezáltal a vállalkozó szellemű hazaiak is lőhetnek becsülettel. A Dortmund Newcastle-ben is megeresztett 12 kísérletet, a Signal Iduna Parkban sem fog szerénykedni.

 

  • Dortmund +0.0 kaput eltalált lövés @1.87
     
  • Dortmund 13.5 lövés felett @1.80