Tenisz

Ezekre fogadunk a Sinner-Medvedev és Alcaraz-Djokovics elődöntőkben

Zseniális végjáték elé nézünk Torinóban, hiszen a legjobb négy közé a világranglista első négy helyezettje jutott be.

Mondhatni papírforma szerint alakultak a dolgok, leszámítva azt, hogy Novak Djokovics csak a második lett a zöld csoportban, így már az elődöntőben meg kell mérkőznie az idei legnagyobb kihívójával, Carlos Alcarazzal. De a nagy rangadó előtt még délután pályára lép a hazai kedvenc Jannik Sinner és Daniil Medvedev, ami legalább annyira izgalmas csörtének ígérkezik, mint az esti összecsapás.

Sinner parádésan játszik az olasz közönség előtt, először nagy magabiztossággal legyőzte Stefanos Tsitsipast, majd epikus csatában borította a papírformát Djokovics ellen. Ezt követően a továbbjutás már a zsebében volt, de azért nem engedte el a Holger Rune elleni utolsó csoportmeccset sem, pedig egy vereséggel kiejthette volna a szerb legendát. Fontosabb volt azonban Sinnernek, hogy maximálisan kiszolgálja a saját publikumát, illetve természetesen, ha lendületben van egy játékos, akkor minden meccset meg akar nyerni.

Talán a "pokolian kemény" a legjobb jelző arra, ami Medvedevre a torinói center pályán vár. Tudjuk jól, hogy az orosz alapból hajlamos összeveszni a közönséggel - legutóbb a párizsi publikumnak intett be -, egy olasz elleni meccsen Olaszországban pedig semmi jóra nem számíthat. Mentálisan ez mindenféleképpen nagyon nehéz lesz Medvedevnek, de a szervezők gondoskodtak arról, hogy fizikálisan se legyen egyszerű, hiszen kevesebb, mint 24 órát hagytak az orosznak a regenerálódásra. Jó, a harmadik a csoportmeccse nem volt annyira fárasztó, miután elég simán kikapott Alcaraztól, de azért Sinner csak egy nappal többet pihenhetett az elődöntőre.

Ami ugyancsak az olasz felé billenti a mérleg nyelvét, hogy bár az egymás elleni mutatóban 'Medve' 6-2-re vezet, azonban a két vereségét azt éppen az elmúlt hetekben jegyezte Sinner ellen. Október elején összefutottak a Pekingi, majd október végén a bécsi torna döntőjében és mindkétszer az olasz örülhetett.

"Bombaformában van, az eredmények ezt bizonyítják. Mindenre képes. Tudja a szerva-röptét, ugyanakkor alapvonalról is nagyon változatos a játéka" - méltatta ellenfelét Medvedev. "Úgy érzem, hogy Bécsben jól reagáltam arra, amit Pekingben csinált, de így is kikaptam. Szóval nincs más, még jobbnak kell lennem, ha nyerni akarok."

Szép lenne, ha az orosz éppen Torinóban tudna visszavágni, ahol mindenki azt akarja majd, hogy kikapjon... Egy ilyen meccsen adja magát a Medvedev-ütőtörés, de cikkünk írásának pillanatában ez még nincs a fogadóirodák kínálatában. Ami viszont van, hogy játszanak legalább egy tie-brékes szettet, erre 1.72-ért fogadhatunk.


✅ Tipp #1: Tie-brékek száma 0.5 felett @1.72

Fogadási határidő: november 18. 14:30


Az esti szakaszban kapott helyet az a párosítás, amit előzetesen inkább a döntőbe várhattunk. Igen ám, de Novak Djokovicsnak és Carlos Alcaraznak egyaránt becsúszott egy vereség a csoportban, így rendesen megnehezítették a saját dolgukat. A spanyol rögtön az első meccsét veszítette el, ám elég jól sikerült reagálnia erre, hiszen két szettveszteség nélküli győzelemmel folytatta és így végül még a csoportelsőség is összejött. Mondjuk ebből semmit nem profitált, köszönhetően annak, hogy Djokovics viszont második lett.

Emlékezetes meccseket vívtak idén egymás ellen, az elsőt még a Roland Garros elődöntőjében, amit szó szerint elgörcsölt Alcaraz. Majd jött a visszavágó a wimbledoni döntőben, ahol már a spanyol tudott nyugodtabb maradni és megszakítva 'Nole' 34 meccses győzelmi sorozatát, kiénekelte a sajtot riválisa szájából. Cincinnatiben játszották az idei harmadik meccsüket, ami talán a legszínvonalasabb volt és közel 4 órán át gyilkolták egymást a pályán, ami végül Djokovics sikerével ért véget. Elképesztő volt egyébként látni, hogy a szerb 36 évesen képes volt megnyerni egy ilyen brutális mérkőzést Carlitos ellen.

Borzasztó nehéz megjósolni, hogy ebből a torinói ütközetből melyikük kerülhet ki győztesen. Alcaraznak a torna elején nem volt szimpatikus a túlságosan gyors borítás, de mint látható volt, elég gyorsan megbarátkozott vele.

A fogadóirodák eltolták az esélyeket Djokovics felé, szerintünk viszont inkább 50-50 ez a párharc. 2.30-ért nem szívesen hagynánk ott Alcaraz győzelmét, hiszen annak ellenére frissebben várhatja az elődöntőt, hogy a szerb pénteken nem játszott. De a csoport küzdelmek során sok energiát ott hagyhatott Djokovics, szóval nem néz egyszerű este elé.


✅ Tipp #1: Alcaraz nyer @2.30

Fogadási határidő: november 17. 21:00