Premier League

Erik Ten Haag vált a legnagyobb esélyessé erre a "címre"

Újabb kínos pofont kapott a Manchester United, közeleg Erik Ten Haag kirúgása az Old Traffordon.

Ismét a Manchester United csapatán nevet a fél internet, miután a Vörös Ördögök a szerdai Bajnokok Ligája-találkozón kétgólos vezetésről 4-3-as vereséget szenvedtek az előzetesen komoly outsidernek gondolt dán FC Kobenhavn ellen. Az angol együttesnek ez volt a harmadik veresége (!) a BL csoportkörében, a 4 meccs alatt bekapott 11 gólt és a csoport utolsó pozíciója meglehetősen szerény bizonyítványt jelent a nagy múltú klub számára.
 

  • Manchester United továbbjut a csoportból - IGEN@2.50


A Manchester Unitednek ráadásul a bajnokságban is nagyon döcög a szekere, hiszen 11 fordulót követően csak a 8. helyen található a Premier League tabelláján, a hátránya a címvédő Man Cityvel szemben pedig már 9 pont, de a BL-szereplést érő negyedik pozícióhoz képest is le van maradva 6 egységgel.

Persze még lehet mondani, hogy nagyon sok van hátra a szezonból, azonban ha veszünk egy pillantást a Man United idei eredményeire, láthatjuk, hogy a komolyabb riválisok ellen nem sok sót eszik meg, és mivel a játék képe is többnyire botrányos nagyon szenvedős, nem igazán látni, hogyan is lábal ki ebből az elég komoly gödörből a gárda.

A Manchester United gyakorlatilag az összes rangadóját elbukta az idén, kikapott a Tottenhamtől (0-2), az Arsenaltól (1-3), a Brigtontól (1-3), a Bayern Münchentől (3-4), a Galatasaraytől (2-3) és a Manchester Citytől és a Newcastle-től is (0-3).

 

Egyre nő Erik Ten Haag kirúgásának esélye

Pontosan egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogyan is állnak a holland mester esélyei az Old Trafford kispadján. Sokáig úgy tűnt, hogy a nagy reményekkel érkező, az Ajax élén sikert sikerre halmozó menedzsernek biztosítva van a pozíciója a klubnál, azonban a pocsék eredménysor után egyre inkább inog alatta a kispad.

Az mindenképpen Erik Ten Haag mellett szól, hogy egy menesztéssel a Manchester United csak maximum időt tudna húzni, jelenleg ugyanis nincs valós és megfelelő alternatíva a csapat élére, ráadásul jelen romos állapotában a Man United nem túl vonzó célállomás a legnevesebb edzők számára.

Ugyanakkor - ahogy múlt héten is írtuk - a végtelenségig nem lehet ölbe tett kézzel nézni, hogy a csapat csúszik le a lejtőn, egyre feltűnőbb ráadásul az a jelenség is, hogy a játékos morálja mennyire zuhan lefelé, ami azt jelezheti, hogy Ten Haag nem képes kezelni az öltözőt a megfelelő szinten.

 

Zuhan az odds

A múlt héten még 3.00-as oddson kínálták az angol bukmékerek, hogy Erik Ten Haag lesz a következő kirúgott menedzser a PL csapatai között, mostanra azonban már csak 2.25-ös szorzót fizetnek ugyanerre az opcióra. Ezzel a számmal Erik Ten Haag a legnagyobb favorit a piacon, vagyis elvileg alatta inog legjobban a kispad.

A Manchester United a hétvégén a Luton csapatát látja vendégül az Álmok Színházában. Az újonc kiscsapat mindössze egy győzelmet aratott egyelőre a PL-ben, vagyis országos egyesnek tűnik ez a mérkőzés.

Ha a Manchester United azonban újra betlizik, szinte biztos, hogy a tar mesternek nehéz napjai következnek...


 

✅ Következő Premier League-ből távozó menedzser
 

Erik ten Hag @ 2.25

Paul Heckingbottom @3.50

Andoni Iraola @ 4.33