Premier League

Ez a meccs lesz a szombati nap tutija?

Nem várunk meglepetést az újonctól az Emirates Stadionban.

A Premier League 12. fordulójában nem sok jóra számíthat a Burnley az Arsenal otthonában, Vincent Kompany együttese ugyanis eddig mindössze 4 (!) pontot gyűjtött, míg az Arsenal 24-et. A bukmékerek sem számítanak meglepetésre, hiszen 1.20 alá esett már be a hazaiak szorzója.

Fontos győzelmet aratott a hét közben az Arsenal a BL-ben, ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé a londoni alakulat, sőt a következő körben hazai pályán a Lens ellen egyetlen pont már bőven elég az üdvösséghez. Természetesen az egyik legkönnyebb kvartettből ez a minimális elvárás volt, de a Newcastle elleni balhés vereség, no meg a Ligakupa-kiesés okán egy kisebb gödörből kellett kimásznia Mikael Arteta csapatának.

A katalán menedzser ki is kelt magából a legutóbbi PL-meccs után, komoly visszhangot kaptak újfent a játékvezetői ítéletek, de ezen már túl kell lépni, az Arsenal ugyanis lépéshátrányba került a Cityvel szemben. A válogatott szünet előtti utolsó fellépésen azonban magabiztos győzelem is összejöhet, a Burnley ugyanis pocsék szezont fut.

A nagy reményekkel érkező újonc ugyanis nem tudja egyelőre felvenni az elsőosztály ritmusát, így hiába jutott három számjegyű pontig a Championshipben, egy szinttel feljebb nagyon nem megy, aminek az eredménye egyelőre négy pont és 11 meccsen 9 vereség.

A négymeccses vereségszéria ráadásul tovább folytatódhat, noha a legutóbbi 2-0-ás vereség alkalmával egyértelműen uralta a találkozót a Burnley, de a Palace az előnye tudatában azért sokat már nem akart attól a találkozótól.

Az Ágyúsoknál a kérdés a sérültek állapota, ugyanis Thomas Partley egész évre kidőlt, márpedig az afrikai nagyon fontos láncszem volt tavaly az Arsenalban, így a hiányát mindenképp meg fogja érezni. No meg a formán kívüli Havertz szenvedését is, míg a kapuban Raya sem éli legszebb napjait, a bizonytalan hálóőrnek mindenképp jót tehetett a hétközi clean sheet.

Bukayo Saka, Eddie Nketiah, Martin Odegaard és Gabriel Jesus is jó eséllyel kihagyja a találkozót Partley mellett. A vendégeknél a háromgólos házi gólkirály Lyle Foster nem bevethető a szombati 90 percre, de visszatérhet eltiltása után Josh Cullen.

Mire érdemes fogadni?

Ez a meccs az országos egyes kategóriája, ahol tényleg komoly szenzációnak kellene történnie, hogy ne az Ágyúsok örüljenek a végén. Sokkal erősebbek a hazaiak, minden mutatóban jobbak, mint a Burnley, ráadásul a hazaiak gyors támadásai okán nem sok olyan meccskép van, amiben Kompany bízhat. Mi behúzzuk a hendikepes hazai győzelmet, ugyanis bármennyire keressük az ellenérvet a sima Arsenal siker ellen, nem nagyon találtunk...


✅ Tipp #1: Arsenal -1.5 @1.57
 

✅ Tipp #2: Arsenal -2.5 @2.40

Fogadási határidő: november 11. 16:00