Bundesliga

Adja magát ez a tipp a szombati Stuttgart-Dortmundon

Nehéz napokat él a BVB, amely sorra játssza a rangadókat az utóbbi napokban és a VfB ellen sem mehet biztosra.

A válogatott szünet előtti, szám szerint 11. Bundesliga-fordulóban több érdekes párharc is helyet kapott, ilyen lesz a szombat 15:30-as idősávban megrendezésre kerülő Stuttgart-Dortmund is. Kissé meglepő módon a hazaiak a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást, egy pozícióval a Darazsak előtt, a bukik viszont ennek megfelelően abszolút háromesélyesre lőtték be a meccset.

Csapathírek

Rögtön az elején szögezzük le, hogy a találkozót övező egyik legnagyobb kérdés, hogy hadra fogható lesz-e az utóbbi három tétmeccset kihagyó Guirassy. A szezont brutálisan indító, már 14 bajnoki gólnál járó játékos hiányában az utóbbi két Bundesliga-találkozón ki is kapott a VfB, így szolgálataira óriási szükség lenne a Darazsak ellen is. Főleg, hogy a svábok az utóbbi 10/7 fekete-sárgák elleni meccsüket elbukták és ezalatt mindössze egyszer hagyták el győztesen a pályát.

A Dortmund is remekül kezdte az idény és kilenc veretlen bajnokival a háta mögött várhatta a múlt heti Klassikert, amilyen viszont szembe jött a valóság. A Bayern úthengerként gázolt át a Terzic-legénységen úgy nyerve 4-0-ra, hogy esélyt sem adott ellenfelének. A BVB emiatt hét pontra sodródott a listavezető Leverkusen és öt pontra a címvédő bajoroktól, abban pedig egyetértés volt az öltözőben, hogy többre lesz szükség ahhoz, hogy sikereket érjenek el. A csapat viszont hamar lenyelte a békát és a hét közbeni, Newcastle elleni meccsre mintha egy másik együttes futott volna ki a Signal Iduna Park gyepére. A 2-0-s siker rögtön a halálcsoport élére repítette a Dortmundot, amelynél továbbra is hiányzik a csapatkapitány, Emre Can, illetve az izomproblémákkal küzdő Duranville.

Tudtad? A Dortmund a Klassikert megelőző 29 Bundesliga-meccsen betalált, 0-0-s bajnokit pedig legutóbb 2019 októberében játszott.

 

 

Mire érdemes fogadni?

A kezdőket mindenképp érdemes megvárni, de a realitás azt mutatja, hogy a Stuttgart talizmánja, Guirassy legfeljebb a padról beállva juthat majd szóhoz. Ez nem lehet túl vidám hír a VfB-szimpatizánsoknak, főleg, hogy az utóbbi öt BVB elleni bajnoki egyikét sem tudta behúzni szeretett csapatuk. Tavasszal 3-3-at játszottak a felek az MHPArenában, a gólok pedig ezúttal is jó eséllyel potyoghatnak majd, hiszen a az utóbbi 18/17 H2H összecsapásuk over 2.5-es eredménnyel zárult. Mivel azonban alapból a remekül fizető "V" felé húzunk, így mindent bebiztosítunk az alábbi, egész korrektül fizető tippben.


✅ Tipp #1: X2 + 1.5 gól felett @1.68

 

Fogadási határidő: november 11. 15:30