Női kézi BL

Szenvedős meccs várhat a Győrre Németországban

Az ETO a Bietigheim otthonában vendégszerepel szombat este a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Ahogy korábbi cikkünkben már jeleztük, szombaton valamennyi magyar csapat pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Ferencváros és a Debrecen ütközeteivel már foglalkoztunk, jelen cikkünkben a Bietigheim-Győr ütközetet vesézzük ki. A fogadóirodákban a magyar csapat a meccs toronymagas esélyese, az ETO-ra ugyanis átlagosan mindössze 1.20-szoros oddson lehet fogadni.

Csapathírek

Pedig rangadó lesz ez a meccs javából, hiszen az A jelű nyolcas második helyezettje fogadja a csoport éllovasát. A németek hatból öt meccset húztak be eddig a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, a leállást megelőzően szenvedték el éppen első vereségüket, amikor is tükörsimán, 42-29-re kaptak ki az Odense otthonában. Előtte ugyanakkor hozták a meccseiket, például a Lokit idegenben tízzel verték, a Brestet otthon néggyel, míg a CSM Bukarestet kettővel.

A Bundesligát ugyan vezetik, de némi meglepetésre pár héttel ezelőtt 29-29-et játszottak a Bensheim-Auerbach otthonában. Azon remit, illetve a BL-zakót követően ugyanakkor kétszer nyertek, a honi kupában a Bad Wildungent ütötték ki (57-23), míg a bajnokságban, szerdán, Zwickauban győztek fölényesen (40-21).

Az Odense elleni zakójuk egyébként komoly áldozattal járt, a magyar válogatott hálóőr, Szikora Melinda megsérült, és olyan sokat kell kihagynia, hogy minden bizonnyal lemarad az év végi világbajnokságról is. Mellette egyébként Moreschi, Inger Smiths és Snelder sem volt a keretben Dániában a németeknél.

A győriek remek formában utazhatnak Németországba, ugyanis a BL-ben eddig százszázalékosak, vagyis mind a hat meccsüket behúzták. Legutóbb azonban némileg szenvedősre sikeredett a Savehof elleni idegenbeli meccsük, hiszen végül mindössze három góllal sikerült nyerniük (29-26).

Azt követően a bajnokságban, bő egy hete, az Alba Fehérvárt (38-22), majd szerdán a NEKA csapatát (35-21) is fölényesen győzték le, amivel ugyan vezetik az NB I-et, de csak azért, mert a Ferencváros kettővel, míg a Mosonmagyaróvár eggyel kevesebb meccset vívott meg eddig, mint a győriek.

"A Bietigheim ellen minden bizonnyal kemény, nehéz mérkőzés vár ránk. A hazai pálya mindig plusz erőt ad az amúgy is erős összeállítású együttesnek. A mi feladatunk az lesz, hogy még magasabb szinten játsszuk saját játékunkat. Bizonyára ez lesz a kulcsa annak, hogy a két pontot mi szerezzük meg" - nyilatkozta Ulrik Kirkely, a magyar csapat vezetőedzője, klubja hivatalos honlapjának.

A vendégeknél egyébként Kristiansen már visszatért, viszont hét közben kisebb sérülés miatt újfent kimaradt Gros, valamint a régóta maródi Fodor.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes legutóbb a 2020-2021-es kiírásban találkozott, méghozzá a nyolcaddöntőben, amikor is a Győr idegenben 37-20-ra, míg hazai pályán 32-28-ra győzte le a német csapatot.

Ám azóta nagyot fordult a világ, a Bietigheim jóval acélosabb lett, igaz, nem vitás, hogy most is az ETO a jobb és erősebb csapat. Azonban hazai környezetükben a németek kvázi bárkit elkaphatnak, pláne, hogy abszolút teher nélkül léphetnek pályára, vagyis legalább egy szoros meccset összehozhatnak a kisalföldiekkel. Így a rájuk kínált +4,5-ös hendikepet vesszük ki a találkozóra, amibe ugye még a négygólos ETO-siker is beleférne.


✅ Tipp #1: Bietigheim +4,5 @1.90

Fogadási határidő: november 11. 20:00