Darts

Erre fogadunk a Van Gerwen - Sherrock meccsen

Négy tippel indulunk harcba a Grand Slam of Darts első játéknapján.

Szombaton kora délután megkezdődnek a Grand Slam of Darts küzdelmei, méghozzá óriási meccsdömpinggel, hiszen rögtön az első játéknapon 16 összecsapást láthatunk, avagy a torna minden résztvevője tábla elé áll. Miután öt nyertig játszanak majd, így borzasztóan pörgős program elé nézünk, amelynek ugyan minden találkozóját nem vesszük górcső alá, de a délutáni és az esti szakaszból is kiemelünk két-két érdekes meccset.

Bár az első játéknapon még beleférhet egy vereség, de azért vannak olyan párosítások a szombati menüben, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a végelszámolás szempontjából. Ilyen például Ryan Searle és Gian van Veen mérkőzése, akik papíron Gerwyn Price mögött a legnagyobb esélyesek a csoport második helyére. Aki elveszíti ezt a találkozót, az nagyon-nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen annak a játékosnak valószínűleg nyernie kell majd a walesi klasszis ellen. Szóval ez egy izgalmas ki-ki meccs a délután elején, amelynek a fiatal holland az esélyese.

Noha a világranglistán Searle 36 hellyel előkelőbb helyen áll, ám ez ebben a sportban semmit nem jelent, hiszen Van Veen idén robbant be és folyamatosan jön előre. A hollandok új üdvöskéje az október végi Európa-bajnokságon pályafutása első major elődöntőjét játszhatta, méghozzá úgy, hogy a negyeddöntőben 10-6 arányban tudott nyerni Michael van Gerwen ellen. Ezzel szemben Searle az elmúlt hónapokban nem sokat mutatott, a European Touron második és harmadik körös vereségek jellemezték a teljesítményét, de korán kiesett az Eb-n és a World Grand Prix-n is. Az angolnak egyébként nincsenek túl jó emlékei a Grand Slamről sem, hiszen három nekifutásból még egyszer sem sikerült továbbjutnia a csoportból.


✅ Tipp: Van Veen nyer Searle ellen @1.80

Fogadási határidő: november 11. 14:50


Az angol-holland meccs után rögtön hasonlóan nagy téttel bír majd Chris Dobey és Josh Rock összecsapása, akik a 'B' jelű négyesben egyaránt a továbbjutásra pályáznak. Akár úgyis alakulhatnak majd a dolgok, hogy mindketten kiharcolják a továbbjutást, hiszen Jonny Clayton nem tűnik sebezhetetlennek, de nyilván a vasárnapnak majd az a játékos mehet neki nyugodtabban, aki győzelemmel kezdi a tornát.

Erre most inkább az angolnak van jobb esélye, aki sokkal nagyobb önbizalommal érkezhetett Wolverhamptonba. Dobey az Európa-bajnokságon, a World Grand Prix-n és a World Matchplayen egyaránt negyeddöntős volt, a három vereségéből kettőt pedig a későbbi bajnok ellen szenvedte el. Ezzel szemben Rock egyértelműen veszített a lendületéből, amíg tavaly elvarázsolt bennünket, addig az elmúlt hónapokban döcögött a szekere. Dobey hozta a negyeddöntőket, Rock viszont folyamatosan az első körben kiesett, ráadásul elég sima meccseken.


✅ Tipp: Dobey nyer Rock ellen @1.80

Fogadási határidő: november 11. 15:10


Az esti szakasz egyik leginkább várt mérkőzésén Michael van Gerwen és Fallon Sherrock feszül majd egymásnak, ami egy ilyen rövid találkozón nem is biztos, hogy annyira lefutott, mint ahogyan azt a fogadóirodák gondolják. Emlékezhetünk, hogy a két játékos még 2021-ben a Nordic Darts Masters fináléjában mérte össze a tudását és bizony az angol hölgy egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, hiszen 12 leget követően 7-5-re vezetett. Végül a hollandok háromszoros világbajnoka megfordította a döntőt, de azért alaposan ráijesztett a szurkolóira.

Sherrocktól sok csodálatos dolgot láthattunk már a profik között és nem lehet azt mondani, hogy rossz szezonja lenne, hiszen idén első női játékosként dobott kilenc nyilast. De 2023-ban láthattunk tőle 107-es átlagot is egy Women Series-meccsen, szóval nagy hiba lenne előre leírni. Persze Van Gerwen ellen még ezeken a rövid találkozókon sem könnyű nyerni, az elmúlt 10 évben ez csak keveseknek adatott meg és akkor általában extrát hoztak ellene.


✅ Tipp: Sherrock +3.5 @1.72

Fogadási határidő: november 11. 22:30


Akik az elmúlt hetekben, hónapokban kevésbé követték az eseményeket, számukra furcsa lehet, hogy Dirk van Duijvenbode 2.50-es underdog Gary Anderson ellen, miközben a Repülő Skót már kicsúszott a top 20-ból, a holland viszont a top 10 kapuján kezdett kopogtatni. Igen ám, csakhogy Duijvenbode az utóbbi időben csúnyán elveszítette a fonalat és az elmúlt négy nagy televíziós tornán egyetlen egy mérkőzését tudta megnyerni. Dortmundban már különösen rossz volt nézni a szenvedését, akkor mindössze 75-ös átlagra volt képes James Wade ellen, amely természetesen a továbbjutáshoz nagyon kevés volt.

Mint kiderült, Duijvenbode egy vállsérüléssel bajlódik és erősen fontolóra vette, hogy kihagyja az Európa-bajnokságot. Meglátjuk, hogy az elmúlt két hétben mennyit javult a helyzet, mindenesetre nehéz elképzelni, hogy topformát tud majd a színpadra tenni, hiszen egy hosszabb felépülési folyamatban van.


✅ Tipp: Anderson -1.5 @1.90

Fogadási határidő: november 11. 21:15