Női kézi BL

Ezeket néztük ki a Fradi és a Loki meccseire - tippek a női kézi BL-re

Az FTC a Zaglebie csapatát fogadja, míg a DVSC a CSM Bukarest otthonában vizitál a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szombaton mindhárom csapatunk pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győr találkozójával egy későbbi cikkünkben foglalkozunk, míg a Ferencváros és a Debrecen ütközeteire egy kombit gyúrtunk össze. Velünk tartasz?

Ferencváros - Zaglebie

A Fradira papíron a BL-szezon legkönnyebb meccse vár, hiszen a sorozat egyik, ha nem a leggyengébb együttesét, a lengyel Zaglebie csapatát fogadja. 

A zöld-fehérek nem hibázhatnak, hiszen egy körrel féltáv előtt kieső helyen állnak, lemaradásuk két pont a hatodik helyezett Rapid Bukaresttel szemben.

Ugyanakkor az előjelek alapján aligha botlanak, hiszen a lengyelek tényleg nem képviselnek nagy játékerőt, otthon ugyan remekelnek bajnokságukban, viszont a BL-ben mind a hat idei találkozójukat elbukták (mindemellett Milojevics és Labuda is kimaradhat tőlük hétvégén). Egyedül a Rapiddal tudták felvenni a versenyt (25-26), a többi együttestől legalább 12 találattal rendre kikaptak...

Bár a Fradi a kisebb szünetet követően szerdán csak 37-36-ra nyert a Budaörs otthonában (az utolsó negyed órát hét góllal bukta el), azonban még így is amondóak vagyunk, hogy legalább nyolccal nyerhetnek a zöld-fehérek szombaton (még akkor is, ha van egy-két hiányzójuk Janurik, Szöllősi-Zácsik vagy Cirjenics-Kovacsics személyében). Pláne, ha mondjuk valami olyat húznak elő a zsebükből, mint pár hete a Herning-Ikast ellen, amikor is 37-36-ra tudtak győzni...

CSM Bukarest - Debrecen

A Lokira viszont pokolian nehéz feladat vár, hiszen a végső győzelemre is esélyes CSM Bukarest otthonába látogat.

A románok ugyanakkor eddig úgy teljesítenek, mint a hajdúságiak, három siker mellett három vereséget szedtek össze, vagyis a vártnál és önmagukhoz képest gyengébben. A Brest elleni hazai vereséget követően Montenegróban, a Buducsnoszt otthonában nyertek öt találattal. Kedden 13 góllal nyerték meg a Valcea elleni idegenbeli rangadójukat (42-29), vagyis jól hangoltak a hétvégére.

A gyengélkedés egyébként részben a hiányzók számlájára írható, hiszen Pintea, Mihai, Omoregie és Zaadi is kimaradt mostanság, közülük a beállós játékára van azonban esély szombaton.

A debreceniek eddig lényegében erőn felül teljesítenek a nemzetközi kupában, hiszen a Savehof és a Buducsnoszt elleni kötelezőkön túl a Brest alakulatát iskolázták le a legutóbbi játéknapon, hazai pályán 31-24-re, ami óriási bravúr volt, mellette pedig az Odense otthonában jó játékkal, mindössze három találattal kaptak ki.

Azóta mindössze egyszer léptek pályára a cívisvárosiak, 10 napja 35-24-re nyomták le otthoni környezetükben a Budaörs alakulatát az NB I-ben, ugyanakkor érdemes kiemelni, hogy Hornyákon és Juhászon kívül pedig mindenkire számíthatnak Romániában.

Habár jelentős a különbség a felek közt, és ugye egy román-magyarról beszélünk, ahol a presztízs óriási lesz, avagy a CSM vélhetően mindent megtesz majd azért, hogy minél jobban megverje a Lokit, az előjelek alapján nem várható kiütéses hazai siker. A debreceniek képesek lehetnek egy jó eredményt elérni Bukarestben, pláne, hogy teher nélkül léphetnek pályára, valamint jóval kevesebb hiányzójuk lesz, így pedig +11-es európai hendikeppel rájuk fogadunk, amibe még egy kereken tízgólos román-siker is belefér.


✅ Tipp #1: Ferencváros -7 (EH) + Debrecen +11 (EH) @1.79

Fogadási határidő: november 11. 16:00