Serie A

Papírforma hétvége vagy jönnek a meglepetések? - tippek az itáliai nagyokra

Három nagyágyú meccsére is tippeltünk a Serie A 12. fordulójából.

Egy Lazio-Roma által uralt 12. fordulót rendeznek a Serie A-ban, a római rangadó mellett csupa sima meccs vár a favoritokra - cikkünk persze a Derby della Capitaléról is lesz. A Milan a Lecce, a Juventus a Cagliari, a Napoli az Empoli az Inter pedig a Frosinone együttesével randevúzik, mi pedig megnéztük, a nagy trióból melyik nagy botlására van esély, mert azért egy négyes kötés így is 3,44-szeres pénzt fizetne.

 

Lecce-Milan

Egy ilyen négyes kombi buktató eleme leginkább a Milan lehet, amely finoman szólva is furcsa formában van. A gyengén sikerült október után tényleg a semmiből verte 2-1-re a PSG-t a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig életben tartotta reményeit a továbbjutásra. Szinte kiismerhetetlen ez a Pioli-gárda jelenleg, ráadásul az is nagy talány, ezúttal a tar mester milyen kezdőt küld majd ki a pályára.

Elviekben a szeptember vége óta nyeretlen Lecce könnyen verhető csapat is lehetne, de otthon eddig csak két meccsét veszítette el és Rómában is vezetett a 91. percig, szóval kár leírni Roberto D'Aversa gárdáját.

Mi ide egy biztonsági tippet ajánlunk, mégpedig azt, hogy nem kap ki legalább két góllal a hazai gárda. Idén egyedül a Napoli tudta megszórni Falconéékat, egy fárasztó BL-csatából érkező Milan ellen pedig bőven látunk esélyt a pontszerzésre.

 

Tipp: Lecce +0.75 @1.87 (szombat 15:00)

 

Juventus-Cagliari

A Milan után a Juventus követezik, amely sorra húzza be 1-0-ra a találkozóit. Bár az Öreg Hölgyre csupán 1.40 körül fogadhatunk, azért a mostani Cagliari már rég nem az, amely a szezon elején volt, így okozhatnak Claudio Ranieri fiai kellemetlen perceket a Zebráknak.

A válogatott szünetet követően egyébként Derby d'Italia, így különösen fontos lenne, hogy egyik nagy se botoljon, jelenleg ugyanis úgy tűnik, az Inter-Juve párharc lehet az aranyderbi idén.

A szárdok persze kérdéses, mekkora ellenállást tudnak kiváltani Torinóban, hiszen a Juventus mégsem egy Frosinone, Udinese vagy Genoa. A vendégek vesztenivaló nélkül léphetnek pályára, ám ettől függetlenül viszonylag gólszegény meccset várunk. Az iparvárosiak szeptember 23-a óta gólt sem kaptak, ez a széria pedig elvileg folytatódhat Pavolettiék ellen is. Az alábbi tippünk egyébként a Juve idei 8 győzelméből 7-szer is zöldült volna.

Tipp: Végeredmény: 1-0, 2-0 vagy 3-0 @2.33 (szombat 18:00)

 

Inter-Frosinone

Egyértelműen a forduló legkönnyebben elintézhető mérkőzése, mert szinte semmilyen faktor nem szól a vendégek pontszerzése mellett. A Frosinone feljutása óta nem került még egység a vendégekhez, az Inter pedig frenetikusan erős idén, egyértelműen a Scudetto fő esélyese.

A milánóiaknak ezen a meccsen a magabiztos siker mellett csupán arra kell figyelniük, hogy ne sérüljön meg senki, illetve ne szedjenek össze Barelláék felesleges piros lapot, a sárgás eltiltás ugyanis senkit sem fenyeget. Erre a meccsre egy kis fogadásépítős kombit ajánlunk, a milánói sikert fűszerezzük azzal, hogy maximum 1 lapot kapnak a hazai játékosok, akik amúgy is a liga egyik legsportszerűbb keretét alkotják.

Tipp: Inter nyer + Inter 2 lap alatt @2.10 (szombat 20:45)